fbpx

Jaký je nejlepší bělidlo na prádlo?

Pokud chcete, aby bílé oděvy zůstaly ve vašem šatníku jako nové, je nutné je prát se zvláštní péčí a nezávisle na barevných oděvech, protože pokud se perou společně, bílé se poškodí a ztratí svou bělost.

Bílé oblečení, ložní prádlo a dokonce i bílé závěsy se hodí k jakékoli barvě a vzoru, působí čistě a svěže. Problémem je, že nevydrží dlouho čisté, límce, manžety, ponožky se snadno zašpiní a ušpiní, a pokud nejsou správně vyprané, skvrny nezmizí.

Péče, kterou musíme věnovat praní prádla

Vzorec pro zachování bělosti oděvů je jednoduchý:

  1. Oděvy rozdělte podle barev a bílé perte zvlášť.
  2. Obraťte všechny oděvy naruby, čímž se vyhnete vzniku nepříjemných uzlů nebo malých kuliček, které dodávají oděvům starý vzhled.
  3. Zkontrolujte štítky a vyberte ideální program a teplotu. Bílé oděvy je vhodné prát při maximální teplotě uvedené na štítcích, prací prostředek tak bude funkčnější, odstraní případné skvrny a oděvy si zachovají svou bělost. Některé oděvy, které jsou náchylnější k plísním a roztočům, jako jsou ručníky a prostěradla, by se měly vždy prát v horké vodě.
  4. Doporučujeme plnit pračku podle počtu kilogramů, který je uveden v návodu k použití pračky. Tím se prodlouží životnost stroje. Oděvy by se měly v bubnu volně pohybovat, aby byly čisté. U jemného a vlněného prádla by buben pračky neměl být naplněn více než do poloviny.
  5. Při oplachování oděvů je třeba dbát zvláštní opatrnosti, aby nedošlo k podráždění pokožky nebo alergiím.
  6. Naše slunce je přirozeným bělidlem pro naše oblečení, udržuje je bělejší a zářivější a zabraňuje jeho žloutnutí.

blanqueante

který výrobek je nejlepší bělidlo na oblečení?

Existují různé druhy bělidel, ale pro zachování intenzivní bílé barvy našeho oblečení a také pro prodloužení jeho životnosti je vhodné prát je s práškovým pracím prostředkem, protože jeho složky jsou založeny na aktivním kyslíku.

Dalším účinným bělidlem na prádlo je bělidlo . Obnovuje bělost našeho oblečení, odstraňuje skvrny a zbytky nečistot a lze jej snadno zlikvidovat vodou a pracím prostředkem. Bělidlo je doporučeným bělidlem na bílé a světlé bavlněné a syntetické tkaniny, nedoporučuje se však používat na jemné hedvábné, vlněné nebo nylonové oděvy. Bělidlo bělí oblečení i ve studené vodě, ale musíme si uvědomit, že při praní na méně než 40 °C je obtížné odstranit některé zárodky, proto je vhodné prát oblečení na 50 °C nebo více, aby bylo čisté.

Domácí bělidlo na prádlo

  1. Citronová šťáva a sůl obnovují bělost našeho bílého oblečení a odstraňují nevzhledné žluté skvrny od potu a tělové kosmetiky. Stačí ve 2 až 3 litrech vody rozmíchat šťávu z několika citronů, 200 gramů soli, namočit oděv s trochou mýdla, nechat ho hodinu stát, opláchnout velkým množstvím vody a pak ho pověsit na slunce.
  2. Jedlá soda. Jedlá soda odstraní odolné skvrny na bílém prádle. Stačí smíchat 3 polévkové lžíce jedlé sody ve 2 litrech vody a pracího prášku, namočit oděv, nechat 30 minut působit, opláchnout velkým množstvím vody a položit na slunce.
  3. Jablečný nebo bílý ocet. Dalším vynikajícím prostředkem na bělení prádla, který odstraňuje skvrny a nežádoucí pachy, je ocet. Skvrnu navlhčete trochou octa, po 15 minutách opláchněte velkým množstvím vody a vyperte jako obvykle.
  4. Peroxid vodíku a amoniak. Jedná se o velmi silnou směs, kterou ne všechny tkaniny vydrží. Smíchejte litr vody, 5 kapek čpavku a 100 ml peroxidu vodíku, důkladně promíchejte, namočte oděv a nechte 30 minut působit. Nakonec opláchněte velkým množstvím vody a nechte na slunci.

Všechny tyto malé triky používaly naše babičky, aby bylo oblečení bílé a čisté, takže si nezapomeňte zapsat ingredience! Jsou levné, účinné a většinu z nich máme doma.

Jakou péči bychom měli věnovat prádlu?

Je třeba věnovat následující pozornost…
1. Oddělte oděvy podle barev a bílé prádlo perte zvlášť.
2. Oblečení obraťte naruby, aby se zabránilo žmolkování, které působí neuspořádaně.
3. Zvolte správný program v pračce.
4. Nepřetěžujte pračku větší hmotností, než je nutné.
5. Oblečení řádně opláchněte, aby nedošlo k podráždění.
6. Doporučuje se sušit oblečení na slunci, což je skutečné přírodní bělidlo.

Jaký je nejlepší bělidlo na prádlo?

Práškový prací prostředek s aktivním kyslíkem a bělidlo jsou nejlepším bělidlem na prádlo.

Jaké domácí bělidla na prádlo si mohu vyrobit?

1- Citronová šťáva a sůl.
2 – jedlá soda.
3 – Jablečný nebo bílý ocet.
4- Peroxid vodíku a amoniak.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.