fbpx

Cukrová třtina

descubre más sobre la caña de azucar como material

Balení cukrové třtiny cukrová třtina jsou nejekologičtější obaly na trhu. Tato alternativa je navržena tak, aby nejen snižovala dopad potravinářského odvětví na planetu, ale také splňovala vysoké standardy kvality. Koneckonců jsou lehké, odolné vůči mastným potravinám a univerzální v kuchyni.

Obaly z cukrové třtiny

Obaly vyrobené z cukrové třtiny patří k nejudržitelnějším obalům, které dnes můžete na trhu najít. Tyto výrobky se vyrábějí z vláknité rostlinné bagasy, která vzniká při extrakci šťávy z cukrové třtiny.

Mluvíme o řadě obalů, které jsou díky tomu, že pocházejí z rostlinného materiálu, 100% kompostovatelné. Doporučujeme je však nejen pro jejich udržitelné vlastnosti, ale také proto, že jsou odolné, lehké a zcela univerzální.

V dnešní době se s těmito obaly běžně setkáváme v podnicích, jako jsou food trucky a take-away. Je to proto, že splňují standardy kvality, které jsou vyžadovány pro obaly tohoto konkrétního typu podniků. A pokud nám nevěříte, podívejte se na následující blok.

Výhody obalů na cukrovou třtinu

Tyto obaly si díky svým vlastnostem získaly v gastronomii velkou oblibu. Jaké ale jsou?

  • Všestrannost: Lze je používat v mikrovlnné troubě i v chladničce. Můžete je tedy použít k uchovávání teplých i studených potravin.
  • Rozmanitost: Dužina z cukrové třtiny je jedním z nejužitečnějších materiálů díky tomu, že z ní lze vyrobit hrnky, misky, nádoby, tácy, talíře, krabice?
  • Lehké: Patří mezi nejlehčí biologicky rozložitelné obaly na trhu a výrazně usnadňují proces rozvozu potravin.
  • Odolné proti mastnotě: Jsou ideální pro balení mastných potravin, které jsou připraveny k přepravě nebo uložení v lednici.
  • Kompostovatelné: Cukrová třtina se v krátké době biologicky rozloží, takže mohou být velmi užitečné při kompostování.
  • Jsourecyklovatelné. Lze je recyklovat společně s lepenkou, takže je lze odvézt do komerční kompostárny.
  • Cenově dostupné. Mají podobnou cenovou relaci jako tradiční obaly. Rozdíl je v tom, že ty vyrobené z cukrové třtiny zanechávají na planetě méně škodlivou stopu.

Zjistěte více o našem slovníku pro pohostinství a stravování.

Často kladené otázky

Jak se vyrábí obaly z cukrové třtiny?

Obaly z cukrové třtiny procházejí průmyslovým procesem, který má nízký dopad na životní prostředí. Při tomto procesu se z cukrové třtiny vylisuje šťáva, aby se mohlo začít pracovat s bagasou neboli zbytkovým materiálem.
Tato bagasa prochází procesem metamorfózy, při kterém vzniká pasta velmi podobná běžným plastům. Z této bioorganické pasty se vyrábí obaly z cukrové třtiny.

Jaké jsou výhody obalů z cukrové třtiny?

Existuje mnoho výhod, které obaly z cukrové třtiny přinášejí jak uživateli, tak i stravovacím podnikům a životnímu prostředí. Seznamte se s jejich 6 nejvýraznějšími vlastnostmi:
1. Lze je používat v mikrovlnné troubě i v chladničce.
2. Lze je použít k uchovávání teplých i studených potravin.
3. Jejich lehkost usnadňuje proces domácích dodávek.
4. Jsou velmi odolné vůči mastným potravinám.
5. Jsou kompostovatelné a opakovaně použitelné, čímž přispívají ke snížení znečištění životního prostředí.
6. Mají podobnou cenu jako tradiční obaly.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.