Food court, chutný koncept, který musíte znát

Food courts nebo food fairs jsou současným trendem, který se rozvíjí po celém světě a je ovlivněn podobným systémem, který byl zaveden ve Spojených státech v 80. letech.

V těchto prostorách se rozvíjejí podniky patřící do sektoru stravování, které sdílejí nejen místo, ale také zdravou konkurenci chutí s ostatními provozovnami.

Jednou z hlavních výhod food courtu je úspora nákladů na pronájem a kuchyňské nádobí, což vám umožní rozšířit podnikatelskou vizi a investovat do vylepšení.

Obecně se food courty nacházejí ve velkých prostorách, kde se podniky dělí o plochu stolů a židlí.

Dalším rysem food courtu je snaha o věrnost zákazníků, poskytování kvalitní péče a přijatelné ceny.

Chcete-li se seznámit s výhodami food courtu, zůstaňte s námi a zjistěte o tomto trendu ve Španělsku něco víc.

Co jsou to food courty?

¿Qué son los food courts?

Food courty jsou stravovací zařízení s několika restauracemi, které nabízejí gastronomické služby svým zákazníkům, kteří očekávají, že si vychutnají chutné jídlo ve společném prostoru.

Ve food courtech mají návštěvníci na výběr z široké škály kulinářských možností, takže si mohou vychutnat menu podle vlastního výběru.

Tento typ podnikání se postupem času vyvíjel až do dnešní doby. Staly se známými na letištích a v nákupních centrech jako místo, kde se lidé mohou najíst po příletu nebo před odjezdem do cílové destinace.

Tyto prostory jsou důležitou součástí exponenciálního růstu restaurací, podniků a restauračních řetězců, zejména těch, které nabízejí rychlé občerstvení.

V současné době najdete občerstvení v nákupních centrech, kasinech a na letištích. Tyto restaurace jsou schopny nabídnout své pokrmy více než tisícovce lidí během jedné služby.

Výhody food courtu

Beneficios del food court

Stalo se vám někdy, že jste se chtěli najíst ve svém oblíbeném podniku a všechny stoly byly obsazené? Je to nepříjemná situace, zvláště když nemáte čas čekat.

Jednou z výhod food courtů je, že vám dávají možnost vybrat si jídlo ve společném prostoru, aniž byste museli chodit do restaurace.

Další výhody, které mají food courty, jsou:

  • Ideální pro návštěvu s rodinou
  • Své oblíbené menu si můžete vychutnat kdykoli během dne
  • Jsou to ideálnímísta pro sdílení s přáteli
  • Mají širokou gastronomickou nabídku
  • Jeho výzdoba je příjemná, minimalistická a pohodlná

Kromě těchto výhod nabízejí některá zařízení kombinované nebo ekonomické varianty pro zaměstnance, kteří si během polední pauzy mohou vychutnat chutné menu za dobrou cenu.

Organizace stravovacích zařízení

Organización de los food courts

V tomto gastronomickém obchodním modelu je organizace důležitým aspektem, který je třeba pečlivě řešit, aby se dosáhlo dokonalého vybavení a předešlo se problémům mezi restauracemi, které během pracovního dne sdílejí prostory a náčiní.

Všechny food courty mají odlišnou identitu a standardy, ale všechny mají společné to, že svým zákazníkům poskytují pokrmy, zážitky a kvalitní služby.

Kromě toho, že tyto podniky pracují ve stejných prostorách a sdílejí stoly, rozdělují si i další předměty, jako je nádobí, ve kterém jsou pokrmy servírovány strávníkům, aby se snížily náklady.

Kromě nádobí mají tato místa společné příbory a další servisní pomůcky, které přiděluje výbor, jenž spravuje místo, kde se restaurace nachází.

Existuje však více stravovacích zařízení, kde si musíte koupit nádobí a vybavení potřebné k servírování pokrmů.

Aby mohly všechny restaurace ve food courtu využívat těchto výhod, musí si rozdělit a sdílet náklady na nákup tohoto nádobí, aby snížily náklady na tyto výrobky a investovaly je do vylepšení prostor.

V tomto typu restaurace se používá společné nádobí:

  • Zásobníky
  • Bezpečnostní služba
  • Nádobí, příbory a sklo
  • Nábytek, jako jsou stoly, pulty a židle
  • Mytí skla, nádobí a příborů
  • Elektrické spotřebiče
  • Koupelny
  • Pracovníci údržby
  • Platba za služby, jako je voda, plyn, elektřina, topení atd
  • WiFi a telefonní služby
  • Sponzoři
  • Organizace akcí na food courtech

Potravinové kurty ve Španělsku

Food courts en España

Španělsko má velký trh s občerstvením. Stále častěji se objevují lidé, kteří uvažují o tom, že by se k tomuto trendu připojili.

Jedním z prvních příkladů food courtu je Mercado de San Miguel, který zákazníkům nabízí různé pokrmy, alkoholické nápoje, dezerty nebo tapas.

V Barceloně jsou uznávané restaurace La Boquerá a El Nacional. Obě restaurace mají působivou výzdobu a čas věnovaný prodeji středomořských jídel.

A konečně Mercado de Abastos a Mercado de la Ribera jsou tradiční podniky s nápadnou výzdobou a food courtem, kde se otevírají gastrobary.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.