Food court, chutný koncept, který musíte znát

Food courts nebo food fairs jsou současným trendem, který se rozvíjí po celém světě a je ovlivněn podobným systémem, který byl zaveden ve Spojených státech v 80. letech.
V těchto prostorách se rozvíjejí podniky patřící do sektoru stravování, které sdílejí nejen místo, ale také zdravou konkurenci chutí s ostatními provozovnami.
Jednou z hlavních výhod food courtu je úspora nákladů na pronájem a kuchyňské nádobí, což vám umožní rozšířit podnikatelskou vizi a investovat do vylepšení.
Obecně se food courty nacházejí ve velkých prostorách, kde se podniky dělí o plochu stolů a židlí.
Dalším rysem food courtu je snaha o věrnost zákazníků, poskytování kvalitní péče a přijatelné ceny.
Chcete-li se seznámit s výhodami food courtu, zůstaňte s námi a zjistěte o tomto trendu ve Španělsku něco víc.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Co jsou to food courty?

Food courty jsou stravovací zařízení s několika restauracemi, které nabízejí gastronomické služby svým zákazníkům, kteří očekávají, že si vychutnají chutné jídlo ve společném prostoru.
Ve food courtech mají návštěvníci na výběr z široké škály kulinářských možností, takže si mohou vychutnat menu podle vlastního výběru.
Tento typ podnikání se postupem času vyvíjel až do dnešní doby. Staly se známými na letištích a v nákupních centrech jako místo, kde se lidé mohou najíst po příletu nebo před odjezdem do cílové destinace.
Tyto prostory jsou důležitou součástí exponenciálního růstu restaurací, podniků a restauračních řetězců, zejména těch, které nabízejí rychlé občerstvení.
V současné době najdete občerstvení v nákupních centrech, kasinech a na letištích. Tyto restaurace jsou schopny nabídnout své pokrmy více než tisícovce lidí během jedné služby.
Výhody food courtu

Stalo se vám někdy, že jste se chtěli najíst ve svém oblíbeném podniku a všechny stoly byly obsazené? Je to nepříjemná situace, zvláště když nemáte čas čekat.
Jednou z výhod food courtů je, že vám dávají možnost vybrat si jídlo ve společném prostoru, aniž byste museli chodit do restaurace.
Další výhody, které mají food courty, jsou:
- Ideální pro návštěvu s rodinou
- Své oblíbené menu si můžete vychutnat kdykoli během dne
- Jsou to ideálnímísta pro sdílení s přáteli
- Mají širokou gastronomickou nabídku
- Jeho výzdoba je příjemná, minimalistická a pohodlná
Kromě těchto výhod nabízejí některá zařízení kombinované nebo ekonomické varianty pro zaměstnance, kteří si během polední pauzy mohou vychutnat chutné menu za dobrou cenu.
Organizace stravovacích zařízení

V tomto gastronomickém obchodním modelu je organizace důležitým aspektem, který je třeba pečlivě řešit, aby se dosáhlo dokonalého vybavení a předešlo se problémům mezi restauracemi, které během pracovního dne sdílejí prostory a náčiní.
Všechny food courty mají odlišnou identitu a standardy, ale všechny mají společné to, že svým zákazníkům poskytují pokrmy, zážitky a kvalitní služby.
Kromě toho, že tyto podniky pracují ve stejných prostorách a sdílejí stoly, rozdělují si i další předměty, jako je nádobí, ve kterém jsou pokrmy servírovány strávníkům, aby se snížily náklady.
Kromě nádobí mají tato místa společné příbory a další servisní pomůcky, které přiděluje výbor, jenž spravuje místo, kde se restaurace nachází.
Existuje však více stravovacích zařízení, kde si musíte koupit nádobí a vybavení potřebné k servírování pokrmů.
Aby mohly všechny restaurace ve food courtu využívat těchto výhod, musí si rozdělit a sdílet náklady na nákup tohoto nádobí, aby snížily náklady na tyto výrobky a investovaly je do vylepšení prostor.
V tomto typu restaurace se používá společné nádobí:
- Zásobníky
- Bezpečnostní služba
- Nádobí, příbory a sklo
- Nábytek, jako jsou stoly, pulty a židle
- Mytí skla, nádobí a příborů
- Elektrické spotřebiče
- Koupelny
- Pracovníci údržby
- Platba za služby, jako je voda, plyn, elektřina, topení atd
- WiFi a telefonní služby
- Sponzoři
- Organizace akcí na food courtech
Potravinové kurty ve Španělsku

Španělsko má velký trh s občerstvením. Stále častěji se objevují lidé, kteří uvažují o tom, že by se k tomuto trendu připojili.
Jedním z prvních příkladů food courtu je Mercado de San Miguel, který zákazníkům nabízí různé pokrmy, alkoholické nápoje, dezerty nebo tapas.
V Barceloně jsou uznávané restaurace La Boquerá a El Nacional. Obě restaurace mají působivou výzdobu a čas věnovaný prodeji středomořských jídel.
A konečně Mercado de Abastos a Mercado de la Ribera jsou tradiční podniky s nápadnou výzdobou a food courtem, kde se otevírají gastrobary.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ
Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimace: Consentimiento del interesado.
Zodpovědný: Envalia Group, S.L.
Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy