Kolik stojí zřízení restaurace?


Zrychlený růst spotřeby jídla mimo domov a poptávka po dodávkách do domu činí z restauračního podnikání jeden z nejvýnosnějších ob orů; to je důvod, proč se mnoho podnikatelů pouští do myšlenky investovat do tohoto odvětví, otázkou však je, kolik stojí zrizeni restaurace? Odpověď najdete níže.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Jak výhodné je otevřít si restauraci ve Španělsku?
Chcete-li zjistit, kolik dnes stojí otevření restaurace, je vhodné si nejprve vymezit typ podniku, který chcete otevřít, protože od toho se budou odvíjet náklady spojené s procesem a to, co by mělo být vynaloženo, koneckonců bez kapitálu není podnikání
Důvodem pro zdůraznění potřeby provést výpočty je, že před výběrem designu, nábytku a menu je vhodné “provést výpočty” čísla jsou základní, více s ohledem na současnou úroveň konkurenceschopnosti, nejméně chcete vidět oznámení “na prodej” nebo “na prodej” v průběhu několika měsíců.

První krok: ujasněte si své představy
Segment stravovacích služeb je jedním z nejkonkurenčnějších na španělském trhu, a proto bylo nezbytné založit projekt na odlišujícím prvku, který nejen přiláká zákazníky, ale také si vybuduje jejich loajalitu.
Když mluvíme o otevření nové restaurace, musíme vycházet z toho, že chceme strávníkům poskytnout jedinečné zážitky Spojení dobré atmosféry, gastronomické dokonalosti a prvotřídního zákaznického servisu s cílem dosáhnout inovativního konceptu. To vše bude možné, pokud věnujete dostatek času studiu trhu, přesnému vymezení nabídky a typu veřejnosti, kterou chcete zaujmout.
Druhý krok: určete, kolik peněz potřebujete
Ačkoli nejdůležitějším bodem při otevírání prodejny potravin je odpověď na otázku, kolik stojí zřízení restaurace, pravdou je, že částka bude záviset na druhu podnikání, do kterého hodláte investovat, a proto než začnete mluvit o číslech, budete muset definovat dva základní aspekty: odvětví a obchodní model.
Důvodem pro radu je změna, kterou prošel obchodní model pohostinství, který opustil klasické schéma – založené na místní složené z kuchyně a místnosti, jejíž montáž a náklady na správu byly omezeny na tento prostor – pro ten zaměřený na růst dalších služeb, jako je doručení domů, take away a grab & go.
A co obchodní modely, jako jsou restaurace duchů? Propagátoři kuchyňských prostor sdílených několika podniky, nebo jak se jim lépe říká, tmavých kuchyní. Z toho všeho je zřejmé, že je třeba dobře nasát nové trendy, než se rozhodnete.
Klíčem k úspěchu je volba správného obchodního modelu:
Ze všeho, co bylo řečeno, vyplývá, že odpověď na otázku, kolik stojí založení restaurace ve Španělsku, je podmíněna nejprve vymezením zamýšleného obchodního modelu; podle odborníků existuje 5 trendů, které se v tomto odvětví uplatňují:
- Vznik provozoven, které uspokojují poptávku po zdravějších potravinách
- Potřeba specializace.
- Začlenění gastronomie do dalších odvětví
- Vstříc novému městskému životnímu stylu
- Splňuje požadavky na gastronomický volný čas.
Těchto 5 konceptů představuje pilíře, které podporují trhy ve velkých městech; po výběru nejvhodnějšího obchodního modelu je třeba zvážit dobrý návrh konceptu a teprve poté vypracovat tolik potřebný obchodní plán.
Třetí krok: podnikatelský plán
Vyčíslení investic potřebných k založení restaurace se liší v závislosti na typu podniku, který hodláte zalo žit, nicméně obecné parametry vycházejí ze dvou hlavních typů nákladů, a to nákladů na otevření a provoz.
Co je zahrnuto v počátečních nákladech?
Položka se skládá z těch nákladů, které budou muset být zaplaceny pouze jednou, takže spojuje:
- Zaregistrovat se jako osoba samostatně výdělečně činná, tj. na finančním úřadě a v systému sociálního zabezpečení RETA.
- Požadavky vyžadované zákonem v souvislosti s výkonem hostinské činnosti, obvykle hovoříme o povolení k provozu a pracích pro úpravu prostor.
- Pronájem a úprava provozovny.
- Potřebné vybavení a materiál, od nábytku po programy pro správu počítačů.
Jaké jsou provozní náklady?
Tato kategorie zahrnuje náklady, které je třeba hradit měsíčně, a proto jsou zde zahrnuty:
- Mzdy pracovníků
- Všeobecné náklady na pronájem – případně daně, služby a marketing; stejně tak je třeba odhadnout náklady na úroky z úvěrů, nepředvídané výdaje a inflaci.
Sečteno a podtrženo..
Výpočet nákladů na zřízení restaurace vyžaduje nejprve výběr typu podniku, k čemuž je vhodné projít různé modely, které určují trendy ve výklenku restaurování, včetně nové typologie Sala.
Po získání těchto údajů pokračujte v analýze nejdůležitějších výdajů; v případě, že je zvolen tradiční model restaurace s jídelnou, budou hlavní výdaje tyto:
- Prostory, pokud jsou ve vlastnictví, přiměřenost pro splnění současných předpisů a případné renovace, pokud ne, případná kauce nebo náklady na pronájem.
- Služby, včetně plateb za smlouvy o dodávkách, od elektřiny, vody a plynu až po telefon a internet.
- Licence na činnost.
- Nábytek, strojní zařízení a montáž kuchyně, nejen stoly, židle a ubrusy, ale i klimatizace a kávovar.
- Provozní materiál, který se skládá ze všeho potřebného k práci, sklenic, příborů, nádobí a dokonce i uniformy personálu.
- Počáteční zásoby se shodují s první investicí do potravin a nápojů.
V neposlední řadě je vhodné zahrnout do výdajů zůstatek na bankovním účtu, aby byly od prvního dne provozu pokryty fixní i variabilní náklady.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ
Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimace: Consentimiento del interesado.
Zodpovědný: Envalia Group, S.L.
Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy