fbpx

Nádoby pro bezproblémové domácí zmrazování

Nádoby pro bezproblémové domácí zmrazování

Pokud patříte mezi ty, kteří používají nádoby na zmrazení všech potravin, které si koupí v supermarketu, aby je uchovali déle, jste na správném místě.

Skladování potravin v mrazicích nádobách vám umožní nejen uchovávat potraviny po několik dní, ale také zachovat všechny jejich nutriční a fyzické vlastnosti.

Prozkoumejte různé typy mrazicích nádob, které můžete v chladničce používat, a vyberte si možnost, která vám poskytne největší pohodlí při skladování a přebírání jednotlivých produktů.

Typy nádobí do mrazničky

Typy nádobí tupperware pro zmrazování

Existují různé typy nádob na zmrazování, které jsou vyrobeny z materiálů přizpůsobených vlastnostem jednotlivých potravin.

Další vlastností typů nádob na mražení je, že každá z nich má jiné využití, a to jak uvnitř, tak i mimo chladničku.

Plastové kontejnery

Plastová nádoba do mrazničky je klasická nádoba, kterou má doma každý.

Skvěle udržují potraviny vzduchotěsné a zabraňují jejich spálení v extrémním chladu chladničky.

Tento typ nádoby se používá s víkem, aby se dosáhlo vzduchotěsného uzavření, v závislosti na modelu lzevětšinu plastových nádob použít v mikrovlnné troubě k rozmrazení jejich obsahu.

Hliníkové kontejnery

Hliníkové nádoby mají stejnou pevnost a možnost opakovaného použití jako nádoby plastové. Při použití ke zmrazení potravin je dobře uchovávají.

Na rozdíl od plastových nádob do mrazničky však lze hliníkové nádoby používat k ohřívání potravin v troubě, ale nikdy byste je neměli ohřívat v mikrovlnné troubě.

Mrazení ve skleněných nádobách

Mrazení ve skleněných nádobách má velkou výhodu, za kterou se skrývá problém.

Skleněné nádoby dobře uchovávají vlastnosti zmrazených potravin, ale pokud jsou tyto nádoby vystaveny nízkým teplotám, mohou explodovat.

Chlad totiž potraviny rozpíná a tlak způsobený nedostatkem místa v nádobě způsobí jejich prasknutí.

Speciální plastové sáčky

Plastové sáčky jsou jednoduchou, ale odolnou volbou, pokud jde o nádoby do mrazničky.

Stačí vložit potraviny do sáčku a uzavřít jej zipem, aby byl vzduchotěsně uzavřen

Plastová fólie pro zmrazení

Plastová fólie do mrazničky je ideální pro použití pro jednotlivé výrobky

Čím více výrobků vložíte do stejné plastové fólie, tím větší je pravděpodobnost, že se otevře, a tím větší je pravděpodobnost, že se potraviny v chladu chladničky spálí.

Proto se doporučuje použít ji k uložení jednoho nebo druhého výrobku a přikrýt ji dvojitým obalem.

Hliníková fólie

Zmrazování v alobalu je účinnější než zmrazování v plastové fólii, i když slouží ke stejnému účelu.

Hliníková fólie zcela izoluje potraviny od chladu, a proto lépe uchovává jejich fyzikální vlastnosti a chuť.

Silikonové sáčky do mrazničky

Silikonové sáčky do mrazničky jsou alternativou speciálních plastových sáčků, jsou opakovaně použitelné ašetrné k životnímu prostředí.

Vložíte do nich ingredience, vzduchotěsně je uzavřete zipem a po vyjmutí ingrediencí je umyjete a znovu použijete.

Kromě použití silikonových sáčků ke zmrazení je lze rozmrazit v mikrovlnné trouběnebo uvařit v troubě technikou papillote.

Voskový papír

Voskový papír je také možnou nádobou pro zmrazení, ale nemá velké výhody.

Přestože se mu daří krátkodobě uchovat zmrazené potraviny, nezajišťuje vzduchotěsné uzavření a chlad prochází voskovým papírem v průběhu několika hodin.

Tipy při zmrazování potravin

Tipy při zmrazování potravin

Existuje několik triků, které vám pomohou udržet v lednici pořádek a potraviny v dobrém stavu.

Vezměte je na vědomí a vyzkoušejte je, aby vaše potraviny vydržely déle, než jste očekávali.

Oddělené potraviny

Nevkládejte různé druhy potravin do stejného sáčku, ale oddělte je podle produktů.

Abyste snáze rozpoznali, kdy je použijete, označte je názvem, abyste nerozmrazili nesprávný výrobek.

Ne všechny potraviny by se měly zmrazovat

Zatímco existuje dlouhý seznam produktů, které lze zmrazit, existuje seznam produktů, které byste neměli zmrazovat.

Výrobky obsahující mléko nebo vejce, smažená jídla, koláče a nákypy jsou potraviny, které zmrazením ztrácejí mnoho svých vlastností a zhoršuje se i jejich vzhled.

Každá potravina musí být zmrazena svým vlastním způsobem

Existují potraviny, které nelze uložit do chladničky, aby byly zmrazené a připravené. Musí se čistit, aby se odstranily nepoživatelné části nebo mikroorganismy.

V případě ryb je třeba odstranit šupiny, hlavu a vnitřnosti. Omyje se, aby se odstranily zbytky, a uchová se v hliníkové fólii.

Zelenina by se neměla zmrazovat bez předchozího omytí a blanšírování, aby se zajistilo, že při vložení do mrazicí nádoby nebude obsahovat mikroorganismy.

Maso by mělo být zmrazeno bez tuku a kostí. Měly by být také rozděleny na porce, které budou použity pro každé jídlo. Vloží se do nádob nebo sáčků do mrazničky a označí se.

Rozmrazování potravin má své opodstatnění

Rozmrazování potravin má svůj vědecký základ

Aby se potraviny nezkazily, je třeba počítat s řadou postupů.

První z nich je, že všechny zmrazené potraviny by se měly rozmrazovat pomalu a bez prudkých změn teploty. Doporučuje se proto umístit zmrazené potraviny do nádob s vodou, aby se samy rozmrazily.

Měli byste také mít na paměti, že potraviny nelze rozmrazovat a nechávat je v lednici několik dní. Po rozmrazení lze tyto produkty spotřebovat do 24hodin.

A pokud máte zmrazené potraviny, které jsou již uvařené, nemusíte je rozmrazovat, abyste je mohli uvařit. Vložte ji rovnou do hrnce nebo pánve a pokračujte ve vaření.

Zmrazení po rozmrazení Stává se to?

Zmrazení po rozmrazení Stává se to?

Opětovné zmrazování rozmražených potravin je tou nejhorší chybou, kterou můžete v kuchyni udělat.

Po rozmrazení mohou potraviny ztratit část své chuti, charakteristickou strukturu a jasné barvy.

Ze zdravotního hlediska není vhodné ani zmrazování po rozmrazení. Rozmrazování totiž znovu aktivuje proces kažení potravin.

Při opětovném zmrazení se v chladu vytvoří více mikroorganismů a při rozmrazování se proces kažení urychlí.

Obaly pro bezproblémové zmrazování

Balení pro bezproblémové zmrazení

Hledáte kvalitní a cenově výhodné mrazicí nádoby? V našem obchodě Monousovám nabízíme celou řadu nádob určených pro teploty v chladničce

V nabídce jsou plastové nádoby, hliníkové nádoby, plastové sáčky a potravinové fólie zrůzných materiálů

Každá z nich je ideální pro zmrazování potravin, které si zachovávají své vlastnosti, jako je barva, struktura a chuť.

Odvažte se zmrazit potraviny pomocí těchto nádob na mražení a všimněte si, jakou čerstvost si zachovají.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.