fbpx

Nejlepších chemických čisticích prostředcích pro restaurace

productos-quimicos-de-limpieza-para-restaurantes

Čistota v restauracích je velmi důležitá pro udržení dobré úrovně zdravotní nezávadnosti prostoru a pohodlí a bezpečnosti lidí. Především proto, že se jedná o místo, kde se manipuluje s konzumovanými potravinami.

Proto je nutné používat vhodné a potřebné produkty, abyste se vyhnuli jakýmkoli problémům. Od společnosti Monouso vám chceme říci o nejlepších chemických čisticích prostředcích pro restaurace, které udržují dobrou hygienu a atmosféru vašich prostor.

Proč používat chemické čisticí prostředky pro restaurace?

Špinavá restaurace působí špatným dojmem, a proto je nutné vyčistit a vydezinfikovat všechny prostory, které ji tvoří. S kvalitními čisticími prostředky můžete naštěstí účinně a efektivně dezinfikovat povrchy a nádobí ve vaší restauraci.

Čištění kvalitními čisticími prostředky zabraňuje množení mikroorganismů, které jsou škodlivé pro zdraví spotřebitele.

Musíme však upozornit, že s tímto typem výrobků je třeba zacházet bezpečně, protože mohou kontaminovat potraviny. Proto je nutné tyto produkty uchovávat izolovaně a odděleně od potravin.

Které čisticí prostředky v kuchyni potřebujete?

Mezi čisticí prostředky pro restaurace, které budete v kuchyni potřebovat, patří:

Ubrousky a utěrky

Utěrky a hadříky vám pomohou zanechat vždy čisté pracovní náčiní, pracovní desky, nádobí, talíře, pulty a další. Budou také vašimi skvělými spojenci při čištění a sušení povrchů a hloubkovém čištění. Ideální modely pro restaurace a stravovací provozy jsou ty s vysokou absorpční kapacitou.

Doporučuje se, aby každý zaměstnanec měl své vlastní utěrky a hadříky. Důležité je také používat utěrky a hadříky pro každé použití, například zejména na sklo, na nádobí, na čištění a sušení a na mytí rukou. Ta by měla být měkká a jemná a neměla by být v kontaktu s jinými látkami.

Drhnoucí polštářky

Jsou velmi užitečné pro oblasti s impregnovanými nečistotami. Jeho abrazivní schopnost je ideální pro čištění kuchyňských prostor, jako jsou grily, rošty, desky, hrnce a další. Ačkoli z hygienických důvodů je lepší nepoužívat na všechno stejnou drátěnku.

Kromě toho je důležité, abyste ji včas vyměnili, zejména když je „odřená“ a téměř se nečistí nebo když nevoní, protože to svědčí o přítomnosti bakterií.

>  Jak vést účetnictví restaurace v aplikaci Excel

Odmašťovač

Používají se ke snadnému a účinnému čištění mastnoty usazené v kuchyních, troubách, grilech, digestořích a podlahách. Především k účinnému odstranění připáleného tuku, který se nahromadil na grilech a roštech, bez velké námahy.

Jak vidíte, jedná se o velmi univerzální přípravek pro čištění restaurace, protože se však jedná o kuchyni, je nezbytné používat odmašťovače bez zápachu.

Pomůcka pro oplachování

Koncentrovaný tekutý oplachový prostředek je velmi užitečný při mytí nádobí v myčkách, zejména proto, že zajišťuje rychlé schnutí a intenzivní lesk nádobí a náčiní. Jsou vyrobeny z neutrální receptury vysoké kvality, která dodává gastronomickému náčiní mimořádný jas.

Tekuté mýdlo na mytí nádobí

Používají se k ručnímu mytí nádobí. Jedná se o koncentrované tekuté mycí prostředky s vysokou odmašťovací schopností, které se používají k ručnímu mytí nádobí a kuchyňského náčiní

To je možné díky vysokému obsahu alkalických látek, které z něj činí přípravek par excellence pro odstranění stop tuku, škrobu a bílkovin, které jsou obvykle tradičními pracími prostředky přehlíženy.

Prostředky na čištění jídelny a stolů

Jídelna je prvním obrazem, který restaurace nabízí, a proto musí být dobře uklizená. K čištění stolů používejte hadřík s čisticím prostředkem na různé povrchy. K čištění podlahy je vhodné použít čisticí prostředek na všechny typy povrchů.

Čisticí prostředky pro koupelny a toalety

Kromě výrobků, jako je papír na osušení rukou, toaletní papír, mýdlo na ruce, byste měli používat i specifické výrobky pro úklid koupelen. Například čističe koupelen, které jsou ideální pro čištění a leštění podlah, umyvadel, kohoutků atd.

S tímto typem výrobku snadno odstraníte zbytky mýdla a skvrny od vodního kamene z podlahy v koupelně. Kromě toho zanechává v koupelně příjemný parfém.

Seznam čisticích prostředků pro restauraci

Čištění pomocí správných produktů zachovává bezpečnost potravin. Níže vás seznámíme s nejčastěji používanými čisticími prostředky pro restaurace.

1. Čisticí prostředky

Detergenty nepředstavují pro lidi žádné riziko. Jejím hlavním úkolem je udržovat čistotu a hygienu zařízení a zajišťovat čisté a bezvadné prostory.

Tento typ výrobků se dělí do tří skupin:

  • Kyselé detergenty: Používají se k odstranění anorganických zbytků a zbytků rzi.
  • Neutrální detergenty: Používají se k odstranění organických zbytků, jako jsou tuky, bílkoviny a krev. Je tedy ideální jako čisticí prostředek v kuchyni.
  • Alkalické detergenty: Nezbytné pro čištění podlah a prvků citlivých na korozivní produkty.
>  Objevte vegetariánskou kuchyni pro restaurace

Existují však i jiné typy čisticích prostředků, například pěnivé čisticí prostředky, které pomáhají při čištění otevřených prostor, protože vytvářejí pěnu.

2. Hypochloritany

Jedná se o dezinfekční prostředek, který se nejčastěji používá v restauracích. Chlornan sodný je ideálním dezinfekčním prostředkem, protože je silným oxidantem, který způsobuje velký úhyn mikroorganismů

Jejich užitné vlastnosti však mohou být nepříznivě ovlivněny faktory, jako je přítomnost nerozpuštěných látek, vysoké teploty, nečistoty ve vodě nebo nevhodné hodnoty pH.

3. Kyselina peroctová

Je to účinný dezinfekční prostředek proti mikroorganismům a jejich sporám. Tento typ dezinfekčního prostředku je šetrný k životnímu prostředí, protože se rozkládá na kyselinu octovou, kyslík a vodu.

4. Kvartérní amoniové sloučeniny

Jednáse obiocidní účinné látky používané v dezinfekčních prostředcích určených k dezinfekci povrchů a restauračních zařízení. Jsou vysoce účinné proti široké škále mikrobů, jsou bez zápachu, neabrazivní, nekorozivní a netoxické pro člověka.

Výhody a přínosy neustálého udržování čistoty v restauraci

Chemikálie pro čištění restaurací pomáhají udržovat hygienu v místě a zabraňují šíření infekčních onemocnění, která mohou být zdraví škodlivá.

Mezi výhody používání chemických prostředků pro čištění restaurací patří:

  • Přispívají k úklidu prostor a předmětů, jako je kuchyňské náčiní, oblečení, kuchyně, lednice, dřezy a další.
  • Eliminujte zárodky a kontaminanty, které způsobují nemoci.
  • Zaručují bezpečný úklid v prostorách, kde jsou přítomny děti a domácí zvířata.
  • Vaši zákazníci si rádi pochutnají na jídle v místě, které je čisté, příjemně voní, je bezpečné a harmonické.
  • Budete moci lépe uchovávat potraviny v izolovaných podmínkách bez nečistot.
  • Vyhnete se tak škodlivým zdrojům, které by mohly změnit vlastnosti potravin, a zamezíte přítomnosti bakterií a možných onemocnění.
  • Splníte tak zákonný požadavek a vyhnete se ekonomickým sankcím, které by vás mohly donutit k uzavření provozovny.
  • Vaši zaměstnanci budou pracovat lépe díky pohodlí a efektivitě, které nabízí čisté a příjemné pracovní prostředí.

Pokud hledáte nejlepší chemické čisticí prostředky pro restaurace, neváhejte navštívit náš internetový obchod Monouso. Najdete zde řadu hygienických a dezinfekčních výrobků, které jsou ideální pro úklid ve vaší firmě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy