fbpx

jak označovat potraviny v restauraci?

Como-etiquetar-alimentos-en-un-restaurante

Naučit se správně označovat kuchyňské výrobky je nezbytné, abychom zabránili kontaminaci našich přípravků. Chybná interpretace těchto informací ohrožuje zdraví zákazníků.

Vzhledem k výše uvedenému chceme, abyste věděli vše, co potřebujete vědět o správném označování potravin, abyste zaručili kvalitu svých výrobků. Zajímá vás to? Čtěte dále!

proč označovat potraviny v restauraci? Výhody a přínosy

Možná si myslíte, že etikety na potravinách v kuchyni nejsou důležité, tak proč označovat něco, co poznám pouhým pohledem? Výhody označování kuchyňských výrobků však sahají mnohem dále.

Zde jsou hlavní výhody tohoto postupu v kuchyni:

Zaručená bezpečnost výrobku

Označování potravin v kuchyni snižuje možnost nákazy nemocemi z potravin. Umístěním štítků na příslušné obaly lze navíc snáze identifikovat druh potraviny, datum skladování a datum použitelnosti.

Mějte na paměti, že výrobky, které podléhají proměnlivým teplotám a času, by měly být skladovány s ohledem na tyto proměnné:

  • Datum přidání potraviny.
  • Typ potraviny.
  • Datum spotřeby potraviny.

Proto si buďte jisti, že pokud je podáváte po datu spotřeby, mohou způsobit onemocnění zákazníků vaší restaurace.

Snížení nákladů

Etikety ve vašem stravovacím podniku vám pomohou zjistit přesné datum spotřeby potravin. Tím se sníží množství potravin, které se v restaurační kuchyni vyhodí.

Pokud budete mít správnou kontrolu, budete navíc vědět, kolik času vám zbývá na použití určitého výrobku. Proto budete nuceni zvážit pokrmy, které tuto položku obsahují, dříve než se zkazí.

Organizace

Dalším důležitým aspektem je označování potravin, které má zásadní význam pro udržení pořádku ve spíži. Ujistěte se, že všechny nádoby na skladování masa (například) jsou blízko sebe. Stejně tak ovoce, zelenina a mnoho dalších.

etiquetado-alimentos-de-restaurante

To vám mimo jiné pomůže zabránit křížové kontaminaci potravin. Jak víme, je důležité, aby ovoce a zelenina byly odděleny od masa, abyste ochránili své strávníky před nebezpečnými nemocemi.

Optimalizace zásob

Další významná výhoda je patrná při práci s inventářem. Díky štítkům uvidíte, jak se zlepší uspořádání potravin, které můžete skladovat podle kategorií. Tím se urychlí proces inventarizace, a vy tak rychleji najdete všechny položky.

Díky tomu budete vědět, jak kontrolovat své zásoby, a v den, kdy budete potřebovat objednat u dodavatele, budete přesně vědět, co potřebujete koupit.

Etikety na kuchyňské výrobky: jak na to v 5 krocích

Nyní, když už víte, jak důležité je označovat potraviny, je na čase se seznámit se základy tohoto postupu. Zde je návod krok za krokem, jak označovat kuchyňské výrobky:

  1. Identifikujte výrobek. Za tímto účelem napište název potraviny na etiketu. Ujistěte se, že velikost písma je dostatečně velká, abyste rychle našli, co hledáte.
  2. Ujistěte se, žezaměstnanci, kteří štítek vytvořili, na něj uvedli své jméno nebo iniciály. Tím se v procesu zavede odpovědnost pro případ, že by se něco pokazilo.
  3. Zaznamenejte datum a čas uložení výrobku . Tento detail má zásadní význam pro bezpečnost potravin. Na základě těchto údajů určete dobu použitelnosti přípravků.
  4. Na etiketách uvádějte také data použitelnosti , tj. dobu trvanlivosti výrobku. Tato informace bude viditelná po vyjmutí nádoby z chladničky a zabrání podávání zkažených potravin.
  5. Nakonec na etikety uveďte pokyny pro přípravu, podmínky přenosu a varování (pokud je to nutné). To pomůže pracovníkům kuchyně zajistit kontinuitu procesu.

Proces označování výrobků Proč jsou barevně odlišeny?

V komerčních kuchyních se již několik let standardizuje označování kuchyňských potravin. Za tímto účelem byl vytvořen všeobecně přijímaný systém barevného značení, aby se snížila možnost záměny mezi jednotlivými kuchyněmi. Tato metodika optimalizuje identifikaci a vyřazování zkažených potravin ve vašem stravovacím zařízení.

Proto byste měli na štítky přidat barvu odpovídající dni v týdnu, kdy byly uloženy. Níže vám ukážeme, jak jsou rozděleny:

  • Pondělí: Modrá.
  • Úterý: Žlutá.
  • Středa: Červená.
  • Čtvrtek: Brown.
  • Pátek: Zelená.
  • Sobota: Oranžová.
  • Neděle: Černá.

Tiskárny etiket na potraviny: 3 možnosti, které je třeba zvážit

Ruční psaní štítků vás bude stát spoustu času. S nimi je spojena možnost chybných výpočtů a následků, které to může mít.

V dnešní době máte možnost instalovat stolní tiskárny. Tyto nástroje automatizují označování potravin pro vaše stravovací zařízení a umožňují vám ušetřit čas i peníze

Zde jsou 3 alternativy automatizace procesu označování:

1. Základní potraviny: Tiskárna štítků pro kontrolu kuchyňských procesů

Tiskárna etiket Basic Food je cenově dostupnou a snadno použitelnou alternativou pro datování potravin. Automaticky vypočítává údaje o zpracování, rozmrazování a době skladování. Kromě toho můžete zahrnout tisk dalších polí, jako je hmotnost, sériové číslo, odpovědná osoba a další.

Z počítače exportujte seznam produktů do zařízení prostřednictvím internetového připojení. Po naložení přemístěte zařízení na pracovní místo a vytiskněte potřebné štítky pro každý proces v kuchyni.

2. Easy Food: Kuchyně a kontrola alergenů

Pokud přejdeme k technologickým možnostem, zjistíme, že tato kuchyňská tiskárna je schopna zajistit sledovatelnost potravin. Tento model se zaměřuje na řešení problémů v kuchyni. Za tímto účelem bude řídit používání složek a propojovat je s jejich životními cykly.

Po instalaci a nahrání dat o výrobku bude moci pracovat samostatně. Ve své databázi má podrobné informace o každém výrobku, které mu umožňují automaticky určit jeho trvanlivost. A nejlepší je, že na etiketě jsou uvedeny alergeny jednotlivých potravin, které doporučují hygienické postupy.

3. Dvojitá hlava: Dvouhlavá kuchyňská tiskárna

Tato tiskárna se specializuje na oblast sledovatelnosti potravin a dokáže automaticky generovat dva typy kuchyňských etiket. Můžete například vytisknout jeden s datem minimální trvanlivosti, zatímco na druhém bude uveden čárový kód, alergeny, hmotnost atd.

Na rozdíl od předchozích nevyžaduje připojení k externímu počítači, protože má interní software. Všechny funkce jsou do něj vloženy pro manipulaci z dotykového panelu, který se snadno ovládá. Má také alarmy upozorňující na vypršení platnosti a můžete do něj ukládat instruktážní dokumenty pro školení o bezpečnosti potravin.

Tímto končíme tento článek o etiketách kuchyňských výrobků a o tom, jak dodržovat bezpečné postupy ve vaší restauraci. Sdílejte tyto informace pro optimalizaci zpracování potravin v pohostinství. Zveme vás, abyste se přihlásili k odběru naší platformy a dostávali další zajímavé zprávy. Těšíme se na vás!

Výhody označování potravin v restauraci

– Dosahujeme zajištění bezpečnosti výrobků
– Snižujeme náklady
– Dosahujeme větší organizovanosti
– Optimalizujeme zásoby

Výhody označování potravin v restauraci

Budeme potřebovat následující informace:
– Název produktu
– Datum výroby nebo otevření
– Kdo ji vyrobil?
– Dny života
– Podpis výrobce

Jaké jsou nejlepší tiskárny etiket na potraviny?

– Základní potraviny
– Snadné potraviny
– Dvojitá hlava

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.