fbpx

Průvodce sklenicemi na kávu: jedinečné a biologicky rozložitelné

V dnešní době byly vyvinuty všechny druhy šálků na kávu. Existují nejrůznější materiály, které lze použít k přepravě kávy a udržení její správné teploty. Skvělou vlastností těchto kelímků je, že jsou biologicky odbouratelné.

Káva se obvykle pije horká a pro její přenášení je důležité, aby nevychladla. To může být problém, protože většina materiálů, které mohou zadržovat teplo, není biologicky odbouratelná.

V USA a Evropě pracuje několik společností na vytvoření biologicky odbouratelných šálků na kávu, které splňují všechny požadavky uživatelů, zejména to, že uchovávají teplo kávy.

Sdružení specializující se na kávu a výrobu papírových kelímků šetrných k životnímu prostředí vytvořila první kelímky. Zde jsou uvedeny výhody a nevýhody těchto materiálů.

Většina papírových kelímků na kávu je z vnitřní strany potažena plastem zvaným polyethylen, a přestože se jedná o tenkou vrstvu, která má zabránit úniku tepla a tekutiny, kelímek není biologicky rozložitelný.

Nové kelímky na kávu mají velké ekologické výhody a nahrazují polyethylenové kelímky. Skutečnou novinkou je bioplastový kelímek, který se používá také jako víčko na kelímek a na přenášení kávy.

Zajímavé je, že tento nový biologicky rozložitelný materiál může domácnostem poskytnout více energie a také neznečišťuje životní prostředí.

Bioplast pro kávové šálky, zelená alternativa

V posledních letech vedly ekologické organizace a obecně problémy spojené se změnou klimatu ke zlepšení materiálů a povědomí o recyklaci s cílem snížit produkci plastů.

Přestože je plast stále hojně používaným materiálem a je přítomen v našem každodenním životě, známe nyní nové způsoby jeho využití, aniž bychom jej museli vyhazovat.

Novou alternativou jsou bioplasty a jejich deriváty: pěstování škrobu, rostlinný papír z kukuřice, pšenice, rajčat nebo banánových listů, které se velmi dobře prodávají. Mnoho z nich se používá v šálcích na kávu, protože dobře udržují teplo, protože jsou bioplasty šetrné k životnímu prostředí.

Různé typy bioplastů

Hlavní jsou ty, které se získávají z rostlinných plodin, jako je kukuřice, cukrová třtina, zelené nebo sušené listy či škrob a další. Také PHA neboli polyhydroxyalkanoáty, které lze získat fermentací rostlinných surovin některými bakteriemi, které tuto funkci plní.

Tyto plasty mají většinou stejné vlastnosti jako průmyslové plasty, které nejsou biologicky odbouratelné, s tou velkou výhodou, že jsou vstřebávány ekosystémem.

V posledních letech se jejich používání stalo populárním ve Spojených státech a v Evropě, a to díky novým potřebám a požadavkům, které se objevily mezi uživateli.

Výhody a nevýhody bioplastů

Jejich použití má následující výhody:

  • Neobsahují chemické látky, které by mohly znečišťovat životní prostředí
  • Jsou zcela biologicky odbouratelné, takže na skládkách vzniká méně odpadu
  • Jsou také recyklovatelné, protože je lze použít jako hnojivo nebo kompost či přírodní hnojivo.
  • Jedná se o 100% obnovitelné materiály, a proto se dobře začleňují do životního prostředí
  • Používají se k balení a výrobě šálků na kávu, které jsou prodejné po celém světě
  • Udrží teplotu kávy tak dlouho jako plast, aniž by se změnila chuť kávy nebo potravin a nápojů, které v nich přenášíte.
  • Nevýhody bioplastů
  • Výrobní náklady jsou vyšší, což snižuje konkurenceschopnost cen, ačkoli se pracuje na optimalizaci výrobku při nižších nákladech
  • Velcí výrobci a prodejci mají o bioplastech nedostatečné znalosti, ale jejich obliba roste.
  • Náklady na kukuřici a pšenici se mohou zvyšovat v závislosti na trhu, ale pracuje se na různých alternativách, jak náklady zlepšit nebo stabilizovat.
  • Lidé si neuvědomují, že by se neměly míchat s biologicky nerozložitelnými plasty.

Biologicky rozložitelné šálky na kávu

Šálky na kávu jsou také vyrobeny z různých biologicky rozložitelných plastů s víčky a brčky nebo bez nich.

Biologicky rozložitelné nádoby nebo šálky na kávu jsou dnes běžné v mnoha částech Evropy. Jsou velmi kvalitní a zachovávají chuť, vůni a teplotu kávy.

Na první pohled není vidět velký rozdíl, ale způsob, jakým jsou vyrobeny, dělá rozdíl, pravděpodobně můžete vypít například jeden z těchto šálků s cukrovou třtinou a všimnete si, že vaše káva je stále horká, nerozpouští se a spíše optimalizuje teplo

Jaké jsou výhody bioplastu v kelímcích na kávu?

– Neobsahují chemické látky, které by mohly znečišťovat životní prostředí.
– Jsou plně biologicky odbouratelné, takže na skládkách vzniká méně odpadu.
– Jsou také recyklovatelné, protože je lze použít jako hnojivo nebo kompost či přírodní hnojivo.
– Jedná se o 100% obnovitelné materiály, a proto se dobře začleňují do životního prostředí.
– Používají se k balení a výrobě šálků na kávu, které jsou prodejné po celém světě.
– Udrží teplotu kávy tak dlouho jako plast, aniž by se změnila chuť kávy nebo jídla a nápojů, které v nich nosíte.

Jaké jsou nevýhody bioplastu v kelímcích na kávu?

– Jejich výrobní náklady jsou vyšší, což znamená, že ceny nejsou tak konkurenceschopné, ačkoli je vyvíjena snaha o optimalizaci výrobku při nižších nákladech.
– Mezi velkými výrobci a obchodníky je o tomto tématu nedostatek znalostí, ale stává se stále populárnějším.
– Náklady na kukuřici a pšenici se mohou zvyšovat v závislosti na trhu, ale pracuje se na různých alternativách, jak náklady zlepšit nebo stabilizovat.
– Lidé si neuvědomují, že by se neměly míchat s biologicky nerozložitelnými plasty.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.