fbpx

Zjistěte, jak prostřít stůl k snídani

Kvalitní služby ve vaší restauraci závisí nejen na nabídce vynikajícího menu a bezkonkurenčním zákaznickém servisu, ale také na vynikající prezentaci.

Existují různé typy restauračních stolů v závislosti na tématu, které chcete nabídnout. Podívejte se s námi, jak prostřít stůl ke snídani. Připravte se překvapit své hosty a dosáhnout vynikající prezentace

Zjistěte, jaké jsou typy stolů, ubrusů a příborů pro snídaně , jaké náčiní je nezbytné pro nezapomenutelný zážitek vašich zákazníků a kde najdete náčiní pro stolování.

Typy stolů a doporučené uspořádání pro snídani

Tipo de mesas y distribución recomendada para desayuno

Existují tři typy snídaňových stolů: kulaté, čtvercové a obdélníkové . Jejich velikost a tvar závisí na počtu strávníků, kteří si přišli pochutnat na jídle.

Rozložení stolů obecně zohledňuje prostor, který je v místě konání akce k dispozici, takže je možné upravit formát a nastavit snídaňový stůl, který nejlépe vyhovuje potřebám akce.

Nejčastěji se používají obdélníkové a čtvercové stoly , protože je lze snadno rozložit a zabírají méně místa.

Snídaňové ubrusy

O formátu a rozmístění stolů pro podávání snídaně jsme již hovořili, nyní se zmíníme o jednom z nejdůležitějších prvků, který nesmí chybět při prostírání snídaňového stolu: ubrusy.

Ubrusy jsou vynikající možností, jak dodat stolům na vaší akci osobitost a styl

Použití ubrusu je volitelné, může být použit jako jediný prvek prostírání snídaňového stolu nebo může být doplněn potahem na ubrus, který zvýrazní jeho přítomnost, nejlépe v tmavé nebo zářivé barvě.

Jak a kam umístit desky

Při prostírání snídaňového stolu je důležité vědět, kam umístit talíře.

Doporučuje se ponechat mezi strávníky vzdálenost až 75 centimetrů. Tím se vyhnete zakopávání o lokty mezi strávníky při jídle.

Talíře, které používáme při prostírání snídaňového stolu, jsou umístěny uprostřed a slouží jako vodítko pro správné umístění příborů a sklenic, které jsou nezbytné k tomu, aby si strávníci mohli vychutnat jídlo.

Umístění příborů na snídaňovém stole

Dalšími pomůckami při stolování jsou snídaňové příbory, které jsou umístěny v opačném pořadí, než se používají , a to od vnějšího k vnitřnímu.

Vlevo jsou umístěny vidličky a vpravo nože, následují lžíce.

Mezi výjimky pro umístění snídaňových příborů patří:

  • Malá vidlička na mořské plody nebo koktejlová vidlička se umísťuje vpravo za lžíce.
  • Dezertní lžička se umísťuje do horní části talíře, lícem nahoru a rukojetí doprava, spolu s vidličkou s rukojetí doleva.

Umístění sklenic a šálku na kávu

Naopak při prostírání snídaně se šálky umísťují vpravo od talířů, šikmo a nahoru na nože a lžíce.

Pořadí skleniček je jednoduché a vzestupné: nejprve se umístí sklenička na bílé víno, poté sklenička na červené víno a nakonec sklenička na vodu.

Co se týče šálku na kávu, ten se pokládá na nože a lžíce , mezi nádobí a sklenici, pokud se podává s jídlem

Jinak je tomu v případě, že se káva podává k dezertu, kdy není nutné šálek při prostírání snídaně umísťovat.

kam umístit chléb na snídaňový stůl?

Při prostírání snídaňového stolu byste měli zvážit i umístění chleba na stole. Chléb se položí na malý talířek na levé straně nad vidličkami vedle dezertní lžičky.

Pokud je na stole pomazánka, nezapomeňte na talíř, kde se podával chléb, položit nůž na máslo nebo pomazánku.

Ubrousek: správné umístění

Servilleta: Ubicación correcta

Pokud jde o ubrousky, je důležité dbát na správné umístění při prostírání snídaňového stolu, měly by být na stole umístěny s ozdobnými záhyby, které stůl ozdobí.

Ubrousky jsou umístěny na levé straně vedle vidliček. Další vhodnou možností je umístit ubrousek na talíře s kroužkem na ubrousek, který dodá osobitý vzhled.

Nezapomeňte, že ubrousky by v žádném případě neměly být umístěny uvnitř sklenic

Pokud dáváte přednost papírovým ubrouskům, můžete své nápady na výzdobu stolu založit na dekoracích z papírových ubrousků.

je nutné zdobit stůl na snídani?

¿Es necesario decorar la mesa para un desayuno?

Výzdoba stolů ve vaší restauraci je zásadním aspektem, který dodá vaší akci osobitost. Při sestavování snídaňového stolu by měl být konzistentní, střídmý a jemný.

Výběr barev, vzorů a motivů, které se hodí k danému podniku, vám pomůže zvýraznit krásu prostoru a dosáhnout harmonické výzdoby.

Do výzdoby můžete zahrnout také lucerny , přírodní květiny nebo mísy s ovocem.

Vybavení, které vám pomůže s výzdobou

Distribución de invitados según el protocolo

K prostírání snídaňového stolu můžete použít pomocné vybavení a nabídnout více možností při servírování jídla

K servírování a udržování teplého jídla můžete použít nábytek ve stylu bufetu a také zásobníky na nápoje a cereálie

Rozhodnutí o použití pomocného nábytku závisí na typu připravované akce, aby byla zajištěna harmonie a styl výzdoby.

Mám při snídani používat ubrus?

Použití ubrusu je volitelné, může být použit jako jediný prvek prostírání snídaňového stolu nebo může být doplněn potahem na ubrus, který zvýrazní jeho přítomnost, nejlépe v tmavé nebo zářivé barvě.

Jak umístíme talíře na snídani?

Talíře, které používáme při prostírání snídaňového stolu, jsou umístěny uprostřed a slouží jako vodítko pro správné umístění příborů a sklenic, které jsou nezbytné k tomu, aby si strávníci mohli vychutnat jídlo.

Kam položíme plán na snídaňový stůl?

Pokud je na stole pomazánka, nezapomeňte na talíř, kde se podával chléb, položit nůž na máslo nebo pomazánku.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.