fbpx

Typy ziskových potravinářských podniků pro rok 2023

Tipos de negocios de comida rentables para 2021

Pokud chcete začít nový rok tím, že se pustíte do světa gastronomie, měli byste vědět, do jakých typů ziskových potravinářských podniků můžete v novém roce investovat.

Bez ohledu na to, jaký typ potravinářského podniku se chystáte založit, je vždy nutné věnovat čas studiu, zda se jedná o ziskové modely podnikání v oblasti rychlého občerstvení, nebo zda máte lepší možnost.

Čtěte dále, abyste zjistili, jaké různé typy potravinářských podniků máte k dispozici, a – jistě – získáte informace, které potřebujete ke správnému rozhodnutí.

který typ restaurace je výnosnější?

Ziskové podnikání v oblasti rychlého občerstvení

Pokud jde o ziskové podnikání v oblasti rychlého občerstvení, existuje mnoho různých aspektů, které lze využít k dosažení očekávaného zisku.

Zvláštní pozornost však musíte věnovat tomu, jaká je konkurence v typu podniku, který plánujete otevřít, a jaké jsou možnosti rozšíření podnikání

Existují možnosti podnikání, které se zaměřují na jeden typ podnikání, jiné jsou větší a rozmanitější, jde o to, abyste si vybrali nejlepší možnost na základě svého investičního kapitálu a odhadu zisku.

Food Truck

Food trucky jsou typem podnikání v oblasti rychlého občerstvení, které se rozvíjí již mnoho let.

Tento typ podnikání vyžaduje vysoké investice vzhledem k nákladům na pořízení kamionu a úpravám, které je třeba provést, aby mohl být používán k vaření, ale investice se vrátí během několika měsíců.

Jako food truck můžete svůj podnik vzít na jakékoli místo nebo veletrh – pokud máte potřebná povolení pro veřejná prostranství – a prodávat své výrobky více lidem.

Kuřecí křídla

Dalším výnosným podnikáním v oblasti rychlého občerstvení pro rok 2022 je prodej kuřecích křídel.

Oblíbené jsou restaurace nebo bary, které nabízejí kuřecí křídla doplněná různými zálivkami nebo omáčkami.

Místo toho, abyste je nabízeli jako položku jídelního lístku, vytvořte tedy menu, které bude obsahovat různé recepty na křidélka s názvy, které zákazníky osloví.

Burgery

Burgery jsou klasickou položkou rychlého občerstvení, která nikdy nevyjde z módy.

Přestože konkurence v prodeji burgerů je obrovská, jedná se o výnosný podnik rychlého občerstvení, pokud víte, jak přilákat zákazníky.

Například je běžné, že burgrárny prodávají pouze hamburgery s masem nebo drůbeží.

Vy se však můžete zaměřit na nabídku burgerů pro vegetariány a vegany, což je segment zákazníků, který roste rychleji, než si možná myslíte.

Creperie

Creperie nepatří mezi podniky na hlavních ulicích, takže se jedná o výnosný podnik s malou konkurencí.

Než však vstoupíte do světa crepes, musíte počítat s tím, že kromě investice do provozovny musí každý člověk, který je součástí vašeho kuchyňského týmu, projít předchozím školením.

Díky tomuto školení se naučí, jak připravit palačinkové těsto, dobu přípravy a nejvýhodnější kombinace polev.

Podniky se sladkostmi nebo dezerty

Obchod se sladkostmi nebo dezerty

Během dne lidé vyhledávají sladkosti nebo dezerty na svačinu.

Ať už děláte jakoukoli cukrářskou nebo pekařskou specialitu, zaměřte se na nabídku výrobků, které se odlišují od konkurence, a na možnosti pro každého zákazníka.

Sušenky

Podnikání v oblasti sušenek patří mezi nízkoinvestiční typy potravinářských podniků.

Čerstvě upečené sušenky chutnají lépe než sušenky, které mají v sobě konzervanty, a proto je každý vyhledává.

Nejlepší na tomto typu podnikání je, že klíčem k potěšení zákazníků je rozmanitost, proto udržujte vitríny zásobené různými recepturami sušenek.

Jsou to také výnosné potravinářské franšízy, protože jde o podniky s velkým přílivem zákazníků, do kterých však neinvestujete tolik peněz jako do restaurace.

Churros

Churros jsou potravinářským podnikem s malými investicemi a jsou dlouhodobě ziskové.

Ve Španělsku jsou churros s horkou čokoládou klasickým dezertem, který si můžete dát kdykoli během dne s rodinou a přáteli.

Ve svém jídelním lístku můžete nabízet tradiční churros, plněné churros, churros s různými polevami nebo churros se smíchanými příchutěmi, například s čokoládou.

Zařazení varianty churro pro vegany a celiaky je výhodou oproti konkurenci.

Donuty

Koblihy jsou další potravinou, která se těší velké oblibě po celém světě.

Jejich tvar a zdobení jsou jejich hlavním lákadlem, ale klíčovým faktorem je neuvěřitelná chuť.

Tento typ potravinářského podnikání má vysokou ziskovost, ale je třeba investovat velké prostředky do kuchyňského náčiní a vitrín, aby bylo možné výrobky předvést veřejnosti.

I jako ziskový potravinářský franšízový podnik můžete plánovat otevření nové pobočky během několika měsíců.

Zmrzlinárna

Zmrzlinárny jsou ideálním podnikáním pro každého, zejména v létě . Další výhodou je, že tyto podniky mají dobrou ziskovost pro rozšíření na franšízy.

V rámci zmrzlináren můžete nabízet celou řadu produktů, od nanuků až po smetanové zmrzliny.

Je však nutné sestavit plán prodeje, ve kterém budou navrženy příchutě, které jsou pro podnik ziskové, a nepokračovat v prodeji příchutí, které nepřinášejí výrazný zisk.

Větší potravinářské podniky

Větší potravinářské podniky

Pokud máte na mysli otevření typu potravinářského podniku s větší koncepcí, výhodou je, že se vždy jedná o ziskové potravinářské podniky.

Mějte na paměti, že větší potravinářské podniky vyžadují více investic a plánování v každé oblasti.

Restaurace

Restaurace jsou jedním z typů podniků, které nikdy nevyjdou z módy, a pokud jsou správně řízeny, mají úspěch v prodeji.

Svou podnikatelskou nabídku můžete zaměřit na tematickou restauraci nebo restauraci se segmentovanými pokrmy.

Vytvořte kompletní jídelní lístek, který bude obsahovat předkrmy, hlavní jídla, hlavní chody a dezerty . Další možností je vytvořit kombinace pro dělníky a studenty, a to za přijatelné ceny.

Díky tomu, že budete mít alternativy pro každého zákazníka, který vás navštíví, budete vyčnívat z davu.

Bar

Bar je výnosný podnik, pokud je to práce, která se bere vážně, a ne jen další zábava.

Bary jsou výnosným typem podnikání na rušných místech, kam mohou lidé po práci zajít na skleničku nebo koktejl.

Dobrou strategií je také nabízet přenosy sportovních událostí a během jednoho večera vygenerujete dvojnásobek obvyklého denního výdělku.

Bary jsou podnikáním v oblasti potravinářství, které vyžaduje velké investice do nákupu provozovny, kvalitních alkoholických nápojů a nádobí.

V průběhu měsíců se vám však investice do provozovny vrátí.

Pizzerie

Pizzerie je dalším typem potravinářského podniku, do kterého je výhodné investovat.

I když vaše restaurace nezačíná jako silný konkurent, vy máte na starosti to, co vás odlišuje od ostatních.

Jedním z nejoblíbenějších modelů pizzerie je dnes ten, kde si zákazník připravuje pizzu sám.

Podívejte se na různé obchodní modely, které lze aplikovat na vaši pizzerii, a vyberte si ten, který generuje nejlepší výsledky.

Ziskové podnikání s alkoholickými a nealkoholickými nápoji

Ziskové podniky s alkoholickými a nealkoholickými nápoji

Podniky s nápoji – jako jsou pivovary, kavárny nebo prodejny studených nápojů – jsou často místem setkávání přátel a rodiny.

Jedná se o potravinářské podniky s nízkými investicemi, které mají denně mnoho návštěvníků a přinášejí dobrý zisk. Při investici do tohoto typu podnikání tedy není moc co ztratit.

Kavárny

Kavárny jsou zpravidla podniky s příjemnou a klidnou atmosférou, kam lidé chodí na dobrou kávu ve společnosti přátel nebo rodiny.

Kromě samotného podávání kávy může nabídka kavárny zahrnovat i pečivo a další druhy nápojů, jako jsou džusy nebo čaj.

Tímto způsobem se nabízí možnosti pro ty, kteří kávu nekonzumují, nebo pro ty, kteří ji chtějí doprovodit sladkostí.

Pivo

Pivní bary jsou místa s živou atmosférou, kam mnoho lidí chodí s přáteli na pivo.

Svůj podnik můžete obohatit o turistický nádech, poučit o pivní kultuře a o tom, jak se vaří vámi nabízené druhy piva.

Do svého jídelního lístku můžete také zařadit tapas a nabídnout tak zákazníkům něco k jídlu, aniž by to bylo těžké jídlo.

Často kladené otázky

Který potravinářský podnik bude v roce 2023 ziskový?

Křídla, hamburgery, sushi, food trucky, pivní zahrádka?

Jaký typ restaurace je nejziskovější?

Nejziskovějším typem restaurací jsou hamburgery a creperie.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.