Filozofie Slow Food v poslední době získala na popularitě díky tomu, že se velká část společnosti hlásí ke zdravým,přírodním a ekologickýmpotravinám a k péči o životní prostředí. V současné době se na Monouso vám povíme o filozofii, kterou se řídí stále více lidí na celém světě. Chcete zůstat a objevit ji?Jistě znáte fast food nebo rychlé občerstvení, že? Žijeme v ultra frenetickém světě, ve kterém je mnoho lidí posedlých tím dělat věci co nejrychleji, aniž by se zastavili a vychutnali si okamžik nebo jídlo, které jedí.
Na Slow Food je přesně opačný trend, který se snaží jíst šetrně a věnovat zvláštní pozornost kvalitě potravin a surovin, jejich původu a způsobu přípravy. Ale nejen to, je to filozofie, která se snaží vychutnávat si jídlo a zároveň respektovat životní prostředí.Při neustálém hledání ekologických a zdravých potravin se Slow Food snaží také o to, aby byl zážitek z jídla úplný, a proto využívá tzv ekologické a biologicky odbouratelné jednorázové nádobíbiologicky rozložitelné jednorázové nádobí.
Obaly z cukrové třtiny
Ale… kde se tato filozofie vzala? První myšlenka hnutí Slow Food pochází z roku 1986 a jejím autorem je Ital Carlo Petrini. V tomto roce byla na římském náměstí Piazza Spagna otevřena pobočka McDonald’s. To vyvolalo okamžitý protest, který vedl k demonstraci zorganizované skupinou novinářů.Nebyla to však obyčejná demonstrace s výkřiky a transparenty, ale byl uspořádán velký banket s čerstvým, domácím a zdravým jídlem , který vychvaloval všechny jeho výhody. Jinými slovy, vychvalovat potěšení z pomalého stravování a vychutnávání si čerstvě vyrobených přírodních produktů.Již v roce 2004Organizace OSN pro výživu a zemědělství(FAO) oficiálně uznala Slow Food jako neziskovou organizaci.
Často kladené otázky
¿Qué es la filosofía Slow food?
En una búsqueda constante por los alimentos ecológicos y saludables, el Slow Food también busca que la experiencia sea completa, por lo que hacen uso de vajilla desechable ecológica y biodegradable.
¿Dónde y cuándo surgió la filosofia Slow food?
Pues la primera idea de la que parte todo este movimiento Slow Food se remonta a 1986 de la mano del italiano Carlo Petrini.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y su experiencia. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. AceptarInfo.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.