fbpx

Bagasa

utilidades del bagazo

Bagasa je jedním z nejúspěšnějších materiálů pro udržitelné obaly. Jeho obliba spočívá nejen v jeho ekologických vlastnostech, ale také v jeho pevnosti, univerzálnosti a vysoké kvalitě.

Výrobou obalů z bagasy přispíváte k ekologičtější planetě.

Co je bagasa a jak se získává?

Bagasa vzniká jako zbytek po drcení, lisování nebo maceraci různých přírodních produktů, jako jsou plody, semena nebo stonky. Vláknité zbytky vznikající při tomto procesu tvoří bagasu.

Bagasa je důležitým prvkem v udržitelném průmyslu výroby obalů. Obaly vyrobené z cukrové třtiny nebo kukuřičné bagasy jsou nejen kompostovatelné, ale také univerzální a vysoce kvalitní.

Na průmyslové úrovni se bagasa získává v zařízeních na odkamenění bagasy. Ta má schopnost automaticky oddělit vlákno od dřeně cukrové třtiny, čímž vznikají velké hromady bagasy.

Následně je tato bagasa spolu s dalšími materiály podrobena dalšímu průmyslovému procesu výroby udržitelných obalů, které jsou optimální pro obchod. Na tomto místě je důležité zdůraznit, že hlavním odběratelem je sektor pohostinství.

Jaké výrobky můžeme z bagasy vyrábět?

Donedávna se bagasa v průmyslu vyhazovala nebo spalovala. Díky technologickému pokroku se však zjistilo, že tento organický odpad může být velmi užitečný pro výrobu papíru, vlnité lepenky středního formátu a obalů pro potravinářský sektor.

Bagasa je důležitým zdrojem pro výrobu papíru a vlnité lepenky, protože obsahuje vysoký podíl přírodních vláken. Ve skutečnosti se 80 % konečného produktu vyrábí z výlisků cukrové třtiny.

Je však třeba poznamenat, že bagasa z cukrové třtiny je ideální pro výrobu ekologických obalů na rychlé občerstvení a obaly na jídlo s sebou. Kromě toho se cukrová třtina obnovuje v krátkých obdobích maximálně 12 až 18 měsíců. To z ní dělá pro průmysl výhodnější a využitelnější surovinu.

Důvody pro použití bagasy

Bagasa je plná vlastností, které by pohostinství nemělo ignorovat, jako např:

  • Odolnost: Díky své vysoké pevnosti je vhodná pro výrobu univerzálních obalů, které jsou schopny udržet teplé i studené potraviny.
  • Lehkost: Obaly z bagasy cukrové třtiny jsou extrémně lehké, což usnadňuje přepravu dodávek potravin.
  • Atraktivní: Mluvíme o materiálu, který má jemné a poutavé odstíny, jež se budou dokonale kombinovat s jakýmkoli stolním vybavením.
  • Trendyudržitelný: Používání tohoto typu udržitelného materiálu je výhodou pro každou pohostinskou společnost, protože mnoho zákazníků vyhledává pouze angažované podniky, kam chodí na jídlo.
  • Udržitelnost: Bagasa je přírodní materiál, který se v krátké době rozloží, lze z něj vyrobit kompost a zanechat tak šetrnější stopu na planetě.

Bagasa je v současné době materiálem pro výrobu obalů, které zanechávají menší dopad na ekosystém, takže sázka na bagasu je sázkou na zelenější planetu!

Zjistěte více o našem slovníku pohostinství a stravování.

Často kladené otázky

Co je bagasa?

Přírodní produkty, jako jsou plody, semena nebo stonky. Vláknité zbytky vznikající při tomto procesu tvoří bagasu.

Jak se bagasa získává?

K získání bagasy je zapotřebí zařízení na odkamenění bagasy. Tento stroj totiž mechanicky odděluje vlákno od jádra cukrové třtiny. Když je veškerá šťáva vylisována, zůstane pouze výlisek.

Jaké obaly můžeme z bagasy vyrábět?

Pro potravinářský sektor lze vyrábět různé druhy obalů, a to v různých tvarech, barvách a velikostech. Od talířů k servírování u stolu až po speciální nádoby na jídlo s sebou.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.