fbpx

Certifikace potravin

tipos de certificado alimentario

Přístup k bezpečným a výživným potravinám je pro spotřebitele na celém světě velmi důležitý. Proto certifikace potravin zaručuje, že výrobní a balicí proces je v souladu s hygienickými a bezpečnostními předpisy a zásadami. Je to kritérium, kterému společnost Monouso přikládá velký význam.

co je to potravinářský certifikát pro balení?

Bezpečnost obalových materiálů vyžaduje přesné posouzení, aby se zabránilo přenosu jejich chemických látek do potravin. Potravinářský certifikát pro obaly zaručuje, že výrobci dodržují předpisy a že materiály jsou pro potraviny bezpečné.

Mezi materiály, na které se vztahuje tento typ certifikace, patří kovy a jejich slitiny, dřevo a jeho deriváty , které se používají jako skladovací předměty.

Typy certifikátů pro balení potravin

Výroba obalů musí splňovat předpisy nařízení ES o materiálech určených pro styk s potravinami. Těmito certifikáty výrobce prohlašuje, že obal uváděný na trh je vhodný pro použití v potravinářství a splňuje tyto předpisy:

  • Nařízení (ES) č. 450/2009 nařízení (ES) č. 450/2009 o aktivních a inteligentních materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami.
  • Nařízení (ES) č. 2023/2006 o správné výrobní praxi pro materiály a předměty určené pro styk s potravinami.
  • Nařízení (ES) č. 1935/2004 o materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami a o zrušení směrnic 80/590/EHS a 89/109/EHS.

vychutnejte si mnoho dalších příspěvků v našem slovníku pro stravovací a potravinářské služby!

Často kladené otázky

Co je to potravinářský certifikát?

Potravinářský certifikát zaručuje, že osoby a materiály, které přicházejí do styku s potravinami, splňují předpisy o správné výrobní a balicí praxi. Zaručují, že potraviny jsou chráněny před mikroorganismy a kontaminanty škodlivými pro potraviny.

Jaké typy potravinářských certifikátů můžeme najít?

Aby bylo zajištěno, že potraviny, které konzumujeme, jsou výživné a bezpečné, existuje řada specifických certifikátů, které to zaručují. Mezi různými typy potravinářských certifikátů najdeme bezpečnost v potravinovém řetězci, udržitelné potraviny, obaly na potraviny, certifikaci výrobků…

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.