fbpx

Ekologicky šetrné

qué es eco friendly

Ekologicky šetrné není jen tržní trend, ale také životní styl nebo změna mentality, kterou je třeba uplatňovat, aby byla zajištěna udržitelnost. V Monouso pevně věříme, že ochrana planety je úkolem každého z nás, a proto je naším příspěvkem o tomto tématu informovat.

Zde se dozvíte, co znamená šetrnost k životnímu prostředí a co jsou to ekologické obaly. Následně pochopíte, proč byste se měli k používání ekologických obalů ve svém podnikání připojit.

Co znamená ekologický obal?

Ekologický znamená “být šetrný k životnímu prostředí“. Vzniká jako iniciativa za změnu spotřebních návyků, které mají lidé a firmy, aby upevnili čistší a zdravější planetu.

Jde o změnu mentality s cílem minimalizovat dopad, který zanecháváme na planetě. Týká se tedy jak lidí, tak výrobků, které řada společností každoročně uvádí na trh. Co jsou však ekologicky šetrné výrobky?

Je to velmi jednoduché: jsou to všechny ty výrobky, které nijak nepoškozují, neznečišťují ani nemění planetu. Kromě toho se návrh ekologicky šetrného smýšlení snaží také o zdravější životní styl lidí.

Koneckonců čím méně znečišťujících výrobků bude na planetě kolovat, tím spíše budeme žít ve zdravém prostředí. To znamená dýchat kvalitní vzduch, pít čistší vodu a konzumovat potraviny vyrobené zdravějším způsobem.

Ekologicky šetrné obaly: co to je?

V současné době se k úsilí o ekologičtější planetu připojilo mnoho společností z různých odvětví. Na trhu totiž najdete nejrůznější druhy ekologických obalů, které jsou kvalitní a nepoškozují životní prostředí.

Ekologicky šetrné neboli udržitelné obaly jsou obaly, které nepoškozují a neznečišťují planetu. Proto jsou vyráběny z biologicky rozložitelných materiálů, bioplastů nebo recyklovaných materiálů. Ty procházejí dlouhým procesem výběru a opětovného použití, díky němuž jsou vhodné pro styk s potravinami.

Mezi nejběžnější materiály používané k výrobě ekologických obalů patří: kukuřičný polymer, PLA, cukrová třtina, kraftový papír, lepenka, sklo, hliník atd. Všechny působí tak, aby uspokojily potřeby, nároky a očekávání, které zákazníci očekávají od obalů, jimiž je obalen jejich výrobek.

Je třeba poznamenat, že tyto obaly musí pocházet také z méně agresivního průmyslového procesu. To znamená, že se nesmí jednat o průmyslový proces, při kterém vzniká znečištění životního prostředí, jinak veškerá práce přijde vniveč.

Více informací naleznete v našem slovníku pro hotelnictví a gastronomii.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.