fbpx

10 evropských vín, se kterými bude vaše restaurace úspěšná

conoce los mejores vinos europeos a tu alcance

Není pochyb o tom, že nejlepší evropská vína výrazně zvýší popularitu a kvalitu vaší restaurace. Jde o to, že mnoho zákazníků přirozeně přikládá velký význam vinnému lístku, který restaurace nabízí.

Aby byla vaše restaurace úspěšná, je nezbytné, abyste vybrali ta správná vína. Z tohoto důvodu zde uvádíme několik doporučení evropských vín, která by v restauraci neměla chybět.

proč bychom si měli vybírat ta nejlepší evropská vína?

Pravděpodobně se ptáte, proč by ve vaší restauraci měla být právě ta nejlepší evropská vína. Než vám dáme naše doporučení, pojďme si tuto pochybnost vyjasnit.

V Evropské unii se v současné době nachází přibližně 43 % všech vinic na světě. Díky tomu jsou tato vína nejoblíbenější po celém světě a těší se bezkonkurenčnímu vývozu.

Červená vína

Dobré červené víno je ve vaší restauraci nezbytností. Kromě všech dobrých účinků na vaše zdraví, jako je prevence cholesterolu, je to jedno z nejoblíbenějších vín u zákazníků. Mezi nejlepšími evropskými víny najdeme např:

Monastrell

Tato vína jsou moderní, kvalitní a silná díky vysokému obsahu alkoholu. Vína Monastrell vynikají nejen svou vůní, ale také sladkostí, skvělou chutí a intenzivní rubínovou barvou.

Bordeaux

Vína Bordeaux se vyznačují červenou barvou plnou vášně a vynikající aromatickou bohatostí. Mezi vůně, které si můžete vychutnat, patří třešně, ostružiny, maliny a fialky.

Burgundské

Toto červené víno se vyznačuje ovocnou vůní malin a jahod a nápadnou absencí tříslovin. Je to víno, které lze osvěžit, pokud si přejete trochu snížit sladkost.

Bílá vína

Stejně jako červená vína se i bílá vína těší velké rozmanitosti a z geografického hlediska jsou velmi různorodá. Nyní vám prozradíme, která bílá vína nesmí chybět ve vaší restauraci.

Sauvignon Blanc

Vína pocházející z této odrůdy jsou známá tím, že jsou suchá, kyselá a nervózní. Jejich aromatické vlastnosti jsou však skvostné, zejména pokud jsou mladá, protože v nich najdete různé odlesky ovoce a bylin.

Pinot Grigio

Pinot Grigio je poměrně proslulé svou osvěžující chutí po citrusech nebo hruškách a zelených jablkách a také jemnou vůní. Je to velmi jemné víno, ideální pro začátek vychutnávání této odrůdy.

Tokaji

Ačkoli má Tokaji hodně cukru, není díky své kyselosti vůbec mazlavé. Právě díky této kyselosti je tak proslulé, že je tak “výrazné”. Je to sladké víno, které vás nikdy nebude nudit.

Šumivá vína

Pokud mluvíme o nejlepších evropských vínech, která si můžete dát v restauraci, určitě bychom měli jmenovat některá šumivá vína. Tato vína jsou velmi zábavná a svěží, navíc jsou šumivá.

Prosecco

Mezi nejvyváženější šumivá vína patří Prosecco. Díky své jasně žluté barvě a vytrvalým bublinkám dokáže bez problémů osvěžit chuťové buňky. Jeho vůně je ovocná, i když má také citrusové tóny.

Anglické šumivé víno

Před několika lety tvořilo anglické šumivé víno přibližně 66 % roční produkce vína. Jsou velmi kvalitní, trochu suché, ale stejně zábavné jako Prosecco.

Fortifikovaná vína

Fortifikovaná vína jsou vína, jejichž obsah alkoholu je dosažen přidáním vinného alkoholu. Obsah alkoholu v těchto vínech se může pohybovat mezi 11 a 15 stupni. Tato vína se také nazývají fortifikovaná vína.

Portské

Portská vína jsou oblíbená pro svou aromatickou intenzitu, alkohol a sladkost. Díky kvašení si víno zachovává část přirozených vlastností hroznů a pro mnohé je to nejlepší fortifikované víno,

Sherry-Sherry

Tento typ vína má senzorické vlastnosti, které se u jiných vín nebo ve světě vyskytují jen zřídka. Je suché a jeho kyselost je rovněž nízká, jeho barva je světlá, ačkoli obsah alkoholu může být poměrně vysoký.

Tímto posledním doplňujeme náš doporučený seznam nejlepších evropských vín, která byste měli mít ve své restauraci. Jsme si jisti, že jejich zařazením do svého jídelního lístku dosáhnete úspěchu, když je budete kombinovat s vynikajícími pokrmy.

A co vy, kterému z těchto evropských vín dáváte přednost? Objevte na našem blogu mnohem více o gastronomii !

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.