fbpx

10 filmů pro gurmány, které musíte vidět

conoces la mejores peliculas imprescindibles para gastronomos

Chcete znát zásadní filmy pro gurmány? Ve světě kinematografie existují filmy pro všechny chutě, dokonce i pro milovníky jídla. Mezi tolika tituly můžeme najít zásadní filmy pro gurmány . Tyto filmy zaměřují své zápletky na tento fascinující kulinářský vesmír, což má za následek mimořádné dílo.

Vyhýbáme se klišé

V následujícím seznamu najdete filmy pro gurmány, které musíte vidět a které ve vás zanechají dobrou chuť. Určitě v nich objevíte nová jídla nebo různé způsoby přípravy pokrmů. Kromě poučení se u těchto skvělých filmů nepochybně zasmějete i popláčete.

1. The Menu (2022)

Tento film režiséra Marka Myloda představuje napínavý příběh, který udrží vaše oči na obrazovce. V ději se dozvíte o zážitcích dvojice, která se neštítí ničeho.

Chtějí poznat, o čem mnozí lidé mluví, a tak se rozhodnou zajít do restaurace, kde šéfkuchař nabízí strávníkům nezapomenutelný zážitek. Netuší však, že šéfkuchař se rozhodl přidat novou ingredienci, která navždy změní jejich životy. Pokud si z celého seznamu můžete vybrat jen jeden, zůstaňte u něj, protože je to opravdu jeden z těch filmů

2. A do kuchyně! (2022)

Z rukou Louise-Juliena Petita pochází tato vtipná komedie, ve které můžeme vidět vynikající kuchařku, která si nenechá líbit žádný návrh. Z tohoto důvodu se rozhodne dát výpověď v práci, protože je přesvědčena, že pro ni nebude těžké získat novou práci.

Je však zasažena realitou, kdy není schopna přimět nikoho, koho osloví, aby ji zaměstnal. Z tohoto důvodu nakonec přijme práci v útulku pro přistěhovalce. Tato zkušenost ji naučí starat se o druhé a ne jen o své zájmy.

3. The last recipe memory of giraffe’s tongue (2017)

Mitsuru Sasaki je šéfkuchař proslulý po celém světě svými vynikajícími pokrmy. Navzdory své slávě ztratil vášeň pro vaření a jeho perfekcionismus přivedl jeho restauraci k bankrotu.

S hromadou dluhů, které musí splatit, se rozhodne, že osobně naposledy uvaří pro člověka, který je ochoten mu za jeho pokrm zaplatit 1 milion jenů.

4. C’ estla vie (2017)

Tento film vypráví příběh Maxe, svatebního plánovače s dlouholetými zkušenostmi v oboru. Když mu však připadne organizace života na zámku z 18. století, věci nejdou podle plánu. Vše nasvědčuje blížící se katastrofě.

5. Z prezidentské kuchyně (2012)

Tento film je inspirován příběhem Danièle Delpeuchové, která byla po dobu dvou let šéfkuchařkou francouzského prezidenta Françoise Mitterranda. Prostřednictvím tohoto filmu se diváci seznámí s francouzskou kuchyní, jejími recepty a produkty. Ukáže také, jaké byly zkušenosti této výjimečné šéfkuchařky.

6. Julie a Julia (2009)

Nora Ephron se v tomto filmu rozhodla spojit dva skutečné příběhy v jedné časové ose. Jedním z nich je příběh Julie Childové, která napsala autobiografickou knihu, kde vypráví o svých zkušenostech, když se rozhodla přenést francouzskou gastronomii do Spojených států.

Druhým je příběh Julie Powellové, ženy, která má pocit, že ve svých třiceti letech marní čas. Rozhodne se dát výpověď v práci a rok vařit všechny recepty z Juliiny knihy. Všechny zážitky, které během tohoto roku zažije, sepíše do blogu, který se pak rozhodne zveřejnit.

7. Žranice (1996)

Dvojice bratrů italského původu se rozhodne emigrovat do New Jersey, kde si otevřou restauraci. Aby přilákali hosty, musí do svých receptů přidat americký nádech. Restaurace však není tak úspěšná, jak doufali, a tak se rozhodnou vrátit do své země.

Před zavřením však ještě zahrají na poslední strunu a najmou si jazzového hudebníka, aby oživil večer, ten se však nedostaví. To dá prostor něčemu nečekanému, co se stane bezprostředním úspěchem.

8. Jíst, meditovat, milovat (1994)

Film vypráví příběh vdovce, který musí vychovávat své tři vzpurné dcery. Každou z nich čekají v životě jiné problémy, s nimiž jim otec musí pomoci se vypořádat.

9. Babettina hostina (1997)

Tento film, odehrávající se v 19. století, v době, kdy byly ve společnosti hluboce zakořeněny předsudky, vypráví příběh Babetty. Francouzky, která přijíždí do Dánska, aby unikla represím ve své zemi. V nové destinaci musí pracovat pro dvě dcery puritánského pastora.

Po čtrnácti letech strávených mimo svou zemi dostává peníze, za které se může vrátit do Francie. Na rozloučenou se rozhodne všechny pohostit vynikající francouzskou večeří.

10. Tanpopo (1985)

Dva řidiči kamionu přijíždějí do restaurace k vdově a tam ochutnají nejhorší polévku svého života. Vdova je požádá, aby jí pomohli vylepšit její recept. Řidiči kamionů souhlasí a cestou zažívají chvíle, díky nimž si jeden druhého oblíbí.

Každý z těchto zásadních filmů pro gurmány vám přinese nezapomenutelné okamžiky. Navíc se seznámíte s gastronomií jiných zemí a naučíte se připravovat nové a nevšední recepty.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.