fbpx

Jak správně podávat zmrzlinu

Zmrzlina je oblíbeným letním dezertem, a proto je nyní ideální čas naučit se zmrzlinu správně servírovat a překvapit zákazníky ve vaší zmrzlinárně nebo hosty doma.

Ať už máte jakýkoli styl, v tomto příspěvku se dozvíte, jak nejlépe podávat klasickou nugátovou zmrzlinu i ty nejzvláštnější varianty, které mohou sloužit jako inspirace.

Nápady, tipy, pomůcky, které řeší konkrétní potřeby vašeho podnikání? Pro získání všech těchto informací se necháme inspirovat jednorázovými nádobami na zmrzlinu Monouso.

Začněme ale od základů:

Teplota uchovávání a podávání zmrzliny

Určitě jste o tom nikdy nepřemýšleli, ale první věc, kterou je třeba mít na paměti (protože je to první věc, která nás při podávání zmrzliny ovlivňuje), je teplota, při které ji musíme udržovat. Ideální teplota by měla být asi 15 stupňů pod nulou nebo ještě nižší.

Když už jsme výrobek uskladnili, je důležité, abychom se neztratili: tento dezert nevydrží zmrazení tak dobře jako jiné potraviny, takže musíme dbát na to, aby naše zmrzlina nestrávila v mrazáku více než tři měsíce (když už jsme s ní začali).

Při jaké teplotě by se ale měla zmrzlina podávat? Podle odborníků je ideální podávat je při teplotě mezi -10 a -12 stupni. Může se zdát trochu studený, ale nezapomeňte, že si musíme hrát i s dobou, která uplyne od okamžiku, kdy ho podáváte, do chvíle, kdy si zákazník vezme první lžičku: během této krátké doby se vaše porce změnila z tvrdé na krémovou.

Nyní se můžeme pustit do nejlepších způsobů podávání zmrzliny, a to prostřednictvím produktů, které budete potřebovat:

Nádobí na servírování zmrzliny

Nejde jen o hrnek a lžičku, ale o to, abyste měli dokonalý hrnek a lžičku na zmrzlinu a další klíčové věci, které se chystáte objevit:

Ořezávátko na zmrzlinové koule

Ořezávátko na zmrzlinové kouleView more

Začněme od začátku, od nádobí, které budete používat k servírování porce zmrzliny, kterou chcete podávat.

Tato profesionální naběračka na zmrzlinu, nazývaná také kopeček na zmrzlinu, je základním nástrojem pro výrobu kopečků zmrzliny, který mají všechny zmrzlinárny. Ne vždy se však používá správně.

Před podáváním zmrzliny musíme tento nástroj vložit do sklenice s teplou vodou a na několik minut ho dát do mrazáku. Tento proces se provádí tak, aby se příděl nelepil na lžíci, a tím se dosáhlo toho, že se může dokonale posouvat a pomůže nám dosáhnout prezentace detailů.

Kromě tohoto triku je základem nakládat zmrzlinu krouživými pohyby (můžete si představit, že kreslíte nekonečné S). Takto vaši zákazníci najdou kulatou a jednotnou zmrzlinu.

“Ano, ano, vím, jak to funguje, ale proč si mám vybrat právě tyto naběračky na zmrzlinu?” Velmi jednoduše, protože mají všechny vlastnosti, které vám usnadní práci: dobře se drží, úzké okraje umožňují zcela čisté nakládání a jejich objem je prakticky na míru: 44 ml, 55 ml, 60 ml, 74 ml.

Kromě toho máte k dispozici nástroje na výrobu kopečků na zmrzlinu z nerezové oceli i hliníku: dvou materiálů, které se vyznačují odolností.

vaničky na zmrzlinu

vaničky na zmrzlinuView more

Nyní jsme se dostali k nejikoničtějšímu náčiní. Ano, pravděpodobně teď přemýšlíte o kornoutu, ale abychom se vyhnuli riziku, že budete ještě hladovější, zaměříme se na zmrzlinové vaničky.

Jsem si jistá, že vám fotka připomene léto a zmrzlinu, kterou byste si rádi dali na terase. Kromě nádobí přizpůsobeného této paměti však různé typy van Monouso nabízejí širokou škálu možností:

  • Kartonové tácky na zmrzlinu: Začneme nejsymboličtější variantou, kterou volí většina zmrzlináren a cateringových společností obecně, protože jsou také skvělou alternativou pro prezentaci ovoce. Proč jsou tak známé? Protože jsou levné, pohodlné pro dodavatele i zákazníky, představují nejjednodušší variantu a jsou také velmi odolné. Je to málo? Podívejte se na jejich univerzálnost z hlediska velikosti a barvy?
  • Průhledné vaničky na zmrzlinu: Pokud pro vás klasika nepřipadá v úvahu a vaším cílem je odlišit se, věnujte pozornost tomuto odstavci, protože to je vaše možnost. Společným jmenovatelem těchto možností je kvalita, která se vyrábí jak z PET, tak z PS. První se vyznačují odolností a lehkostí, zatímco druhé vynikají tuhostí a izolací. Jste si velmi jisti vzhledem své zmrzliny? Poté ji podávejte v průhledné nádobě..
  • PĚNOVÉ vaničky na zmrzlinu: Pravděpodobně jste již našli vaničku, jejíž design odpovídá vašemu podnikání. Tato část je nejjednodušší, ale jak dlouho vydrží zmrzlina ve vaničce, kterou podáváte zákazníkům? Pokud po zodpovězení této otázky nejste příliš spokojeni, nebojte se, tyto pěnové vany vás této bolesti hlavy zbaví. Jelikož je vyroben z expandovaného plastu, je tento materiál schopen odolávat nízkým teplotám během dlouhých cest. Podáváte zmrzlinu s sebou? Tak to je jasné!

Víme, že jsme ještě nemluvili o víčkách na zmrzlinu. Není to tak, že bychom čekali, až vám představíme konkrétní model, jehož součástí je víko, ale v obchodě Monouso máte k dispozici víka, která jsou kompatibilní s jakoukoli variantou, kterou si vyberete.

Zmrzlinové poháry

Zmrzlinové poháryView more

Sami víte nejlépe, že jedna věc je požádat o vaničku zmrzliny a druhá o zmrzlinový pohár. Vy to dokážete rozlišit, ale myslíte si, že váš zákazník tyto dva pojmy ve vaší firmě rozlišuje? I když jste odpověděli ano, čtěte dál, možná vás to bude zajímat.

Jak vidíte na fotografii, už nemluvíme o šikovné nádobě, která vás vyvede z omylu, ale o nádobách, které jsou svým designem a materiálem dostatečně silné na to, aby prezentovaly i ten nejrafinovanější restaurační dezert nebo zmrzlinu. To však neznamená, že tyto brýle nejsou kompatibilní se službou take-away.

Znáte typické přikryté sklenice ideální na zmrzlinu nebo mléčné koktejly, které se dají jíst kdekoli? Osvěžíme vám paměť obrázkem, a pokud na něj kliknete, dozvíte se o jednom z nejprodávanějších produktů Monouso mnohem více.

Pokud jste se na tyto možnosti podívali, zjistíte, že jeho design není ostatním materiálům, jako je například sklo, co závidět. Jedinou nevýhodou je, že je nelze použít ve více než jednom… Přestaňte! máte k dispozici možnosti opakovaného použití.

Čím doprovodit dezerty a zmrzlinu?

Možná si myslíte, že už jsme viděli všechno, ale chybí nám část, díky které se vaše podnikání posune v kvalitě o velký skok. Pokud mluvíme o potravině, která se do těla dostává očima, proč nevyužít vše, co máme k dispozici, abychom přitáhli větší pozornost?

Kopečky zmrzliny

Kopečky zmrzlinyView more

Nacházíme se v bodě, kdy musíme učinit důležité rozhodnutí: udělat z nutnosti ctnost, nebo promarnit příležitost. Ano, stále mluvíme o zmrzlině, ale se správným výběrem zmrzlinových kopečků máte možnost patřit do první skupiny.

Dáváte si domácí zmrzlinu? Vyberte si rovnou dřevěné kopečky na zmrzlinu od společnosti Monouso. Hledáte doplněk, který upoutá pozornost vašich zákazníků? Podívejte se na tyto barevné plastové kopečky na zmrzlinu.

Některé z těchto modelů, jako například ten, který vidíte na fotografii, navíc umožňují dávat toto náčiní zákazníkům v kufříku. To znamená, že můžete vytvořit dojem naprosté hygienické záruky, což je v dnešní době nezbytné.

Zmrzlinové doplňky a dekorace

Zmrzlinové doplňky a dekoraceView more

Určitě jste někdy přemýšleli, jak ozdobit moučníky na Vánoce, narozeniny nebo pro jakoukoli zvláštní situaci.

Pokud jste vždy chtěli dodat zmrzlině konečnou podobu, nabízíme vám nejjednodušší způsob. Vaše zmrzlina bude přenášet kreativitu, ale nemusíte být kreativní, zruční ani vytrvalí. Podívejte se na naše dekorace?

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.