fbpx

Jak vyzdobit bufetový stůl

jak vyzdobit bufetový stůl

Organizace večírku není snadný úkol, zejména pokud máte velký počet hostů. Pro tyto případy byste měli vědět, jak vyzdobit bufetový stůl.

Protože praktické, dekorativní a funkční stoly tohoto typu se staly trendem při promocích, svatbách, dětských oslavách, výročích nebo jiných oslavách. Proto vám dnes ukážeme řadu tipů, jak úspěšně sestavit bufetový stůl

. Zůstaňte až do konce příspěvku a dozvíte se všechny podrobnosti!

Výhody zdobení bufetového stolu na svátky

Sestavili jsme seznam mnoha výhod, které přináší uspořádání bufetového stolu

na vašich nadcházejících oslavách.

 zdobení bufetového stolu
  • Velmi výhodným aspektem bufetu je, že si každý účastník sám naservíruje požadované porce, aniž byste do toho museli zasahovat. Budete tak mít více volného času na odpočinek, povídání a užívání si oslavy.
  • Bufetové večírky vám ušetří starosti s vymýšlením, jak uspořádat nebo rozmístit hosty u jednotlivých stolů, aby se cítili dobře se svými společníky.
  • Bufetový stůl lze uspořádat pro akce pořádané v interiéru nebo na terasách, nádvořích či zahradách.
  • Hosté se budou cítit pohodlněji, protože jim bude servírováno jen to, co opravdu chtějí jíst
  • Večírky s gastronomickými stanicemi nebo bufety motivují účastníky k pohybu po místnosti a usnadňují jejich interakci s ostatními hosty oslavy.
  • Bufetové stoly mohou být použity jako součást výzdoby večírku a kombinovat barvy a potraviny, čímž se dosáhne úžasné výzdoby.

Tipy, jak správně sestavit bufetový stůl

Jak jste si možná všimli, je velmi vhodné vědět, jak připravit bufetový stůl a vyniknout jako dobrý hostitel. Podívejte se tedy a vezměte v úvahu tyto užitečné tipy pro zdobení bufetových stolů

.

 zdobení bufetového stolu

Zvažte rozsah webu

Musíte mít dostatečně široké místo podle počtu hostů, protože při servírování jídla se pravděpodobně budou kolem stolu tvořit fronty. Proto byste měli mezi bufetovým stolem a židlemi, které rozmístíte po místnosti, nechat široký prostor.

Pokud budete mít mnoho hostů, je vhodné uspořádat bufet v místnostech pro oslavy, na terasách nebo v zahradách, aby se mohli pohodlně pohybovat po místě. Minimální plocha potřebná pro bufet pro

několik osob je přibližně 6 metrů čtverečních.

Umístění bufetového stolu

Pokud jde o umístění bufetového stolu

, nejvhodnější je umístit jej podle velikosti prostoru. Pokud je prostor malý, umístěte ji ke stěně a ponechte na třech stranách dostatek volného prostoru pro snadný přístup k potravinám.

Pokud však máte dostatek prostoru, bylo by nejlepší umístit bufetový stůl do středu místnosti. Díky tomu se k jídlu dostanete na obou koncích, takže se pohodlněji obsloužíte a vyhnete se dopravním zácpám a nadměrným davům kolem.

Individuální stůl pro nápoje a dezerty

Dalším tipem, na který je třeba pamatovat, abyste se vyhnuli problémům se zasekáváním, je umístit nápoje a dezerty na samostatné stoly pro každého z nich. Ideální je umístit stůl s nápoji ve značné vzdálenosti od bufetu, abyste vyvážili pohyb hostů po místnosti.

Kromě toho by skleněné nádobí, talíře a termosky potřebné k podávání nápojů a dezertů zabíraly na bufetovém stole značný prostor a působily by přeplněně. Proto bude nejestetičtější a nejvhodnější uspořádat každou z tabulek pro tyto služby zvlášť.

Umístění talířů a příborů

Častou otázkou je, jak úspěšně sestavit bufetový stůl. Dobrým nápadem je umístit talíře

na jeden konec stolu, kde bufet začíná, a příbory na druhý konec, kde končí.

Tímto způsobem mohou strávníci uchopit talíř a druhou rukou si podávat, co chtějí, když se pohybují kolem stolu. Když dojdou na vzdálenější konec stolu, vezmou si příbor, který potřebují, čímž se vyhnou komplikacím při servírování.

Strategické rozdělení potravin

Nejrozumnější je objednat si nejprve studené pokrmy a teplé pokrmy nechat na konec bufetového stolu. Aby byly ještě horké, až host dojí a připraví se k jídlu.

Také je dobré uspořádat jídla na bufetovém stole

podle skupin v pořadí, v jakém se budou konzumovat, tj. předkrmy, krémy, saláty, hlavní jídla atd.. Stejně tak je vhodné hrát si s výškou talířů, abyste dosáhli různých úrovní a usnadnili si přístup k jídlu.

Podávejte snadno stravitelné potraviny

Sýry, sendviče, občerstvení s omáčkami, kanapky a další předkrmy jsou ideálními recepty pro nabídku v bufetu, protože se snadno podávají. Pokud jde o maso a ryby, je nejlepší je podávat nakrájené na jednotlivé porce, aby se ušetřil čas, který by každý host potřeboval na nakrájení své porce

Obecně platí, že byste se měli snažit prezentovat všechny potraviny ve vhodných porcích.

Vyrobte značky pro identifikaci potravin

Vaši hosté ocení, když jednotlivé pokrmy označíte štítky. Díky tomu budou vědět předem, jaké jsou možnosti, než si začnou plnit talíř.

Identifikační štítky by měly být napsány čitelně a ve vhodné velikosti, aby sloužily svému účelu.

Koření a omáčky umístěte vedle pokrmů, které doprovázejí

Dalším důležitým tipem, jak úspěšně připravit bufetový stůl

, je umístit vedle něj přílohy k určitému pokrmu. Pokud totiž dáte všechny omáčky a dresinky na jeden konec, hosté mohou být při dochucování pokrmu zmateni.

Další důležité triky pro sestavení neodolatelného bufetového stolu

V předchozích řádcích jsme se již zabývali tím, jak správně sestavit bufetový stůl

, neměli byste však opomenout následující detaily.

  • Ujistěte se, že máte nádobí, sklo, příbory a náčiní potřebné pro zásobování hostů. Pokud máte hodně hostů, můžete si najmout cateringovou službu, která zajistí vše potřebné.
  • Na strategická místa umístěte malé stolky, které budou hostům sloužit jako opora pro případ, že by si potřebovali na chvíli odložit talíř nebo skleničku.
  • Přestože se hosté na bufetových večírcích obvykle pohybují a stojí, v určitém okamžiku si budou muset sednout. Ujistěte se, že máte dostatek míst k sezení pro daný počet hostů.
  • Vedle každé nádoby s potravinami můžete umístit párátka. Hosté tak mohou ochutnat malé porce a zjistit, zda jim chutnají, nebo ne, ještě předtím, než si je dají na talíř.
  • Sady příborů připravte tak, že je zabalíte do ubrousků nebo převážete ozdobnými stuhami. To usnadní pohyb hostů a sníží riziko jejich pádu na podlahu.
  • Popusťte uzdu fantazii a ozdobte bufetový stůl ovocem nebo květinovými aranžmá. Můžete využít motiv nebo barvy prostředí místnosti a vytvořit na bufetovém stole kombinace, které s nimi korespondují.

Co si myslíte o našich tipech na výzdobu bufetového stolu

? Pokud znáte další tipy, rádi si je přečteme v komentářích.

FAQ

Pro jaké akce je to dobrá volba?

Hlavně pro jednoduché události, ale s nádechem elegance.

Tipy pro uspořádání dokonalého bufetového stolu

Zvažte velikost místa a prostor, kde bude bufetový stůl umístěn.
Jednotlivé stoly pro nápoje a dezerty.
Umístění talířů a příborů na konci místnosti.
Potraviny rozdělte strategicky.
Podávejte věci, které se snadno jedí.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.