fbpx

jaká je filozofie Slow Food?

slow food
Filozofie Slow Food v poslední době získala na popularitě díky tomu, že se velká část společnosti hlásí ke zdravým, přírodním a ekologickým potravinám a k péči o životní prostředí. V současné době se na Monouso vám povíme o filozofii, kterou se řídí stále více lidí na celém světě. Chcete zůstat a objevit ji?Jistě znáte fast food nebo rychlé občerstvení, že? Žijeme v ultra frenetickém světě, ve kterém je mnoho lidí posedlých tím dělat věci co nejrychleji, aniž by se zastavili a vychutnali si okamžik nebo jídlo, které jedí.

co znamená Slow Food?

Na Slow Food je přesně opačný trend, který se snaží jíst šetrně a věnovat zvláštní pozornost kvalitě potravin a surovin, jejich původu a způsobu přípravy. Ale nejen to, je to filozofie, která se snaží vychutnávat si jídlo a zároveň respektovat životní prostředí.Při neustálém hledání ekologických a zdravých potravin se Slow Food snaží také o to, aby byl zážitek z jídla úplný, a proto využívá tzv ekologické a biologicky odbouratelné jednorázové nádobíbiologicky rozložitelné jednorázové nádobí.
Obaly z cukrové třtiny
Obaly z cukrové třtiny
Ale… kde se tato filozofie vzala? První myšlenka hnutí Slow Food pochází z roku 1986 a jejím autorem je Ital Carlo Petrini. V tomto roce byla na římském náměstí Piazza Spagna otevřena pobočka McDonald’s. To vyvolalo okamžitý protest, který vedl k demonstraci zorganizované skupinou novinářů.Nebyla to však obyčejná demonstrace s výkřiky a transparenty, ale byl uspořádán velký banket s čerstvým, domácím a zdravým jídlem , který vychvaloval všechny jeho výhody. Jinými slovy, vychvalovat potěšení z pomalého stravování a vychutnávání si čerstvě vyrobených přírodních produktů.Již v roce 2004Organizace OSN pro výživu a zemědělství(FAO) oficiálně uznala Slow Food jako neziskovou organizaci.

Často kladené otázky

jaká je filozofie Slow Food?

Při neustálém hledání ekologických a zdravých potravin se Slow Food snaží také o to, aby byl zážitek z jídla kompletní, a proto používá ekologické a biologicky rozložitelné jednorázové nádobí.

kde a kdy vznikla filozofie Slow Food?

První myšlenka hnutí Slow Food pochází z roku 1986 od Itala Carla Petriniho.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.