jaká je filozofie Slow Food?

slow food
Filozofie Slow Food v poslední době získala na popularitě díky tomu, že se velká část společnosti hlásí ke zdravým, přírodním a ekologickým potravinám a k péči o životní prostředí. V současné době se na Monouso vám povíme o filozofii, kterou se řídí stále více lidí na celém světě. Chcete zůstat a objevit ji?Jistě znáte fast food nebo rychlé občerstvení, že? Žijeme v ultra frenetickém světě, ve kterém je mnoho lidí posedlých tím dělat věci co nejrychleji, aniž by se zastavili a vychutnali si okamžik nebo jídlo, které jedí.

co znamená Slow Food?

Na Slow Food je přesně opačný trend, který se snaží jíst šetrně a věnovat zvláštní pozornost kvalitě potravin a surovin, jejich původu a způsobu přípravy. Ale nejen to, je to filozofie, která se snaží vychutnávat si jídlo a zároveň respektovat životní prostředí.Při neustálém hledání ekologických a zdravých potravin se Slow Food snaží také o to, aby byl zážitek z jídla úplný, a proto využívá tzv ekologické a biologicky odbouratelné jednorázové nádobíbiologicky rozložitelné jednorázové nádobí.
Obaly z cukrové třtiny
Obaly z cukrové třtiny
Ale… kde se tato filozofie vzala? První myšlenka hnutí Slow Food pochází z roku 1986 a jejím autorem je Ital Carlo Petrini. V tomto roce byla na římském náměstí Piazza Spagna otevřena pobočka McDonald’s. To vyvolalo okamžitý protest, který vedl k demonstraci zorganizované skupinou novinářů.Nebyla to však obyčejná demonstrace s výkřiky a transparenty, ale byl uspořádán velký banket s čerstvým, domácím a zdravým jídlem , který vychvaloval všechny jeho výhody. Jinými slovy, vychvalovat potěšení z pomalého stravování a vychutnávání si čerstvě vyrobených přírodních produktů.Již v roce 2004Organizace OSN pro výživu a zemědělství(FAO) oficiálně uznala Slow Food jako neziskovou organizaci.

Často kladené otázky

jaká je filozofie Slow Food?

Při neustálém hledání ekologických a zdravých potravin se Slow Food snaží také o to, aby byl zážitek z jídla kompletní, a proto používá ekologické a biologicky rozložitelné jednorázové nádobí.

kde a kdy vznikla filozofie Slow Food?

První myšlenka hnutí Slow Food pochází z roku 1986 od Itala Carla Petriniho.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.