fbpx

Kolik skleniček z jedné láhve: ideální na večírky!

Při pořádání večírku nebo akce musíme počítat se vším: předkrmy, hlavní jídla, dezerty, nápoje, led, počet nádobí (talíře, sklenice, ubrousky)… Vše se měří, aby nechybělo nebo nebylo příliš mnoho. Máme tendenci mít mnoho věcí pod kontrolou, vypočítaných, milimetrových a dobře strukturovaných, ale děje se to i s nápoji?

Nejlepší je spočítat si, kolik alkoholu potřebujete, a podle toho nakoupit lahve alkoholu.

Kolik skleniček vychází na 750 ml láhev alkoholu

Nejčastější nápoje během oslav obsahují jeden ze tří druhů alkoholu: rum, vodku a whisky, které jsou také základem pro nejlepší “kubáty”.

V případě lahví rumu a vodky jsou míry používané k výrobě panáků podobné, proto je budeme analyzovat společně. Z jedné 750ml láhve vodky i rumu lze naservírovat až 10 skleniček.

Na druhou stranu, pokud budeme hovořit o tom, kolik skleniček vyjde z láhve whisky , počet se zvýší na 15 skleniček , a to vzhledem ke způsobu, jakým se tento druh alkoholu podává a konzumuje.

Kolik skleniček vychází z litrové láhve alkoholu

Pro tento nový výpočet uvažujeme stejným způsobem o vodce a rumu. Jak již bylo uvedeno, jedná se o nápoje, které se konzumují podobným způsobem. Navíc jsou zařazeny mezi 27 osvěžujících letních nápojů.

V případě litrových lahví rumu a vodky můžeme podávat až 15 sklenic. Pokud podáváme whisky, budeme mít možnost z každé litrové láhve nalít maximálně 18 sklenic .

Kolik lahví na osobu

Nejpřijatelnějším vzorcem je počítat jednu skleničku na hodinu na jednoho hosta. Ne všichni budou pít stejným tempem. Někteří dokonce nemusí pít alkohol vůbec, ale tento průměr pokryje případné nedostatky.

Pokud například vaše akce trvá 6 hodin a máte 30 hostů, budete muset nakoupit alkohol, abyste připravili 180 nápojů na celý večer. Podle tohoto příkladu, pokud se rozhodnete pro litrové prezentace, budete potřebovat 12 lahví rumu nebo vodky. V případě whisky byste jich museli koupit 18.

Kolik skleniček vychází z jedné láhve vína

Abychom mohli vypočítat, kolik skleniček vyjde z jedné láhve vína, musíme vzít v úvahu, že ne vždy se nám podaří získat stejné množství služeb. Záleží na tekutině a sklenici, kterou budeme používat, a také na některých protokolárních otázkách.

Sklenice na suché lahve vína

Cuántas copas salen de una botella de vino seco

Jak víte, každé víno se podává v jiném typu sklenice. Děje se tak proto, aby nápoj po naservírování neztratil během doby konzumace žádné ze svých vlastností. V případě suchých vín, jako jsou bílá a červená vína, se používají sklenice s velkým tělem.

Odhaduje se, že dobrá porce bílého nebo červeného vína by měla zabírat 33 % objemu těla sklenice. Počítá se, že tato třetina sklenice má v průměru 150 ml.

Ze standardní láhve vína o objemu 750 ml lze tedy naservírovat přibližně 5 nebo 6 sklenic.

Sklenice na šumivá vína

Šumivá vína jsou ideální pro přípitek na začátku akce nebo oslavy. Proto je důležité vědět, jak vypočítat množství nápoje, které potřebujete k uspokojení poptávky.

Mezi nejznámější šumivá vína patří cava a šampaňské. Podávají se ve sklenicích známých jako flétny, protože mají podlouhlé a tenké tělo.

Standardní porce šumivého vína je 90 % objemu sklenice, tj. asi 150 ml. Z lahve šumivého vína o objemu 750 ml lze tedy vypít maximálně 5 skleniček .

Souhrnná tabulka: Kolik skleniček se z jedné láhve vydá?

Druh alkoholuLáhev o objemu 75 centilitrůLáhev o objemu 1 litr
Vodka a rum10 sklenic15 sklenic
Whisky15 sklenic18 sklenic
Suché víno5-6 sklenic
Šumivé víno5 sklenic
Počet sklenic, které lze podávat v závislosti na druhu alkoholu

Kolik sklenic se vejde do litrové láhve?

Z nejběžnějších alkoholických tekutin (vodka, rum a whisky) budeme mít možnost vyextrahovat 15 až 18 sklenic.

Kolik sklenic lze získat z jedné láhve vína?

V případě suchých vín se používají sklenice s velkým tělem. Pokud budeme postupovat tímto způsobem, můžeme získat 5 nebo 6 sklenic.

Kolik skleniček lze získat z láhve sektu?

Tento typ skla je obvykle téměř zcela zaplněn.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.