fbpx

Obaly XPP pro restaurace

Material XPP alternativa a FOAM

Restaurační obaly XPP (XPS) jsou účinnou a inovativní alternativou k pěně FOAM. Má celou řadu zajímavých obalových vlastností, které můžete využít ve svém pohostinství.

Má řadu vlastností, které z něj činí jedinečný a vysoce funkční materiál pro restaurace. Lze jej například smáčet nebo ohřívat v mikrovlnné troubě

Co je to XPP?

Jak jsme uvedli na začátku příspěvku, jedná se o materiál, který se používá jako alternativa k pěně FOAM, protože má podobné vlastnosti.

Tento materiál se získává vytlačováním EPS (FOAM) za přítomnosti pěnotvorného plynu.

Nové obaly XPP pro restaurace

Výsledkem je tuhá pěna, která se dříve používala ve střešních konstrukcích díky svým izolačním vlastnostem a odolnosti vůči vlhkosti. Dnes se však používá také k výrobě mnoha nádob, které denně používáte ve své restauraci, protože má více výhod než jiné alternativy. Podívejme se na některé z nich.

Výhody restauračních obalů z XPP

1. Možnost ohřevu v mikrovlnné troubě

Jedním z důvodů, proč je XPP považován za nejlepší alternativu k FOAM obalům, je jeho odolnost vůči vysokým teplotám. Nádoby z tohoto materiálu lze používat v mikrovlnné troubě a odolávají i horkým olejům.

Zejména v případě donáškových nebo rozvážkových služeb se tyto výrobky doporučují nejvíce, protože udržují teplotu výrobku a umožňují v případě potřeby výrobek znovu ohřát ve stejné nádobě.

2. Dobré tepelné izolátory

XPP vyniká jako výborný tepelný izolant. Proto jsou tyto nádoby ideální pro uchování teploty potravin až do jejich konzumace, což je vlastnost, kterou ocení zejména provozovny s sebou nebo rozvážkové služby.

Díky této vlastnosti je lze ohřívat v mikrovlnné troubě, takže jsou ideální volbou pro jídla, která je třeba ohřát.

3. Žádné měknutí a ztráta tekutiny

Restaurační nádoby vyrobené z XPP neměknou ani se nelámou, takže jsou vhodné i pro uchovávání tekutých potravin.

Tyto nádoby jsou k dispozici v různých velikostech a formátech, takže je můžete mít s jednou, dvěma nebo dokonce třemi přihrádkami.

A protože jsou odolné vůči tekutinám, můžete využít některé z oddělených částí nádoby k umístění omáček nebo příloh, aniž byste se museli obávat, že změknou, rozbijí se nebo se vylijí a potřísní kufr řidiče rozvážejícího zboží nebo, což je ještě horší, vašich zákazníků.

4. Odolnost proti nárazu

Kromě toho, že nádoby z XPP pro restaurace a bary dobře tepelně izolují, odolávají nárazům, aniž by se rozbily nebo ohnuly. Tato vlastnost zajišťuje, že jídlo je přepravováno a doručováno v perfektním stavu a tvaru.

Vaši zákazníci nechtějí dostávat rozdrcené výrobky nebo si ušpinit ruce při pokusu o jejich vyjmutí z tašky kvůli úniku v důsledku rozbití.

Tyto obaly se nedeformují, nelámou ani nevytékají, a to ani při nárazu. Díky tomu je XPP jedním z nejlepších materiálů, které vytvářejí dobrou image vaší společnosti.

5. Jsou opravdu lehké

Kromě toho, že jsou obaly z tohoto materiálu pevné a odolné vůči teplotám a nárazům, vyznačují se také tím, že jsou lehké a snadno se skladují. Jsou to velmi bezpečné předměty, které díky svému složení z extrudovaného EPS nezvyšují hmotnost výrobku.

Nepřinášejí další zátěž pro řidiče odvážející nebo rozvážející zboží a jejich přeprava je díky jejich tuhosti a bezpečnosti mnohem pohodlnější než u ostatních.

Řidič rozvozu se nemusí obávat, že se výrobek otevře, zkroutí nebo rozbije, a mezi nimi a nejlehčími obaly na trhu není výrazný váhový rozdíl.

6. Jsou velmi hygienické

Obaly XPP jsou vzduchotěsné, vodotěsné a odolné proti kontaktu s potravinami, což je činí skutečně hygienickými a ideálními pro podávání jídla uvnitř i vně restaurace.

Existují restaurace a řetězce rychlého občerstvení, které tento materiál používají k servírování svých receptů uvnitř i venku, protože kromě toho, že jsou odolné, bezpečné a lehké, jsou velmi hygienické a pro zákazníky velmi praktické.

7. Mají bezpečné uzávěry

Obvykle mají tyto nádoby velmi bezpečné uzávěry, které zabraňují tomu, aby se výrobek zkazil nebo vylil i v případě drobných nárazů nebo rozlití během rychlého občerstvení, rozvozu nebo donáškové služby. To z nich opět činí ideální obaly pro přepravu potravin.

Všechny tyto vlastnosti zajišťují, že každá objednávka bude doručena v tom nejlepším možném stavu.

Mnohem více informací o dalších souvisejících pojmech najdete v našem slovníku pro gastronomii a pohostinství.

Často kladené otázky

Co je XPP?

Jedná se o tuhou pěnu, která se dříve používala ve střešních konstrukcích díky svým izolačním vlastnostem a odolnosti vůči vlhkosti. Dnes se však používá také k výrobě mnoha obalů, které denně používáte v restauraci, protože má více výhod než jiné alternativy.

Jaké jsou výhody obalů pro restaurace z XPP?

Jsou vhodné pro mikrovlnné trouby, dobře tepelně izolují, nedovolují ztrátu tekutin, jsou odolné proti nárazu, opravdu lehké a velmi hygienické. Kromě toho mají bezpečné uzávěry.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.