Co je to párování vín v restauraci

Definitivo: Qué es el maridaje en un restaurante

Co je to párování vín v restauraci? Je to jedna z otázek, kterou si často klad ou majitelé gastronomických podniků.

Znalost výhod párování ve vaší službě je pro vaše podnikání zásadní, protože díky ní budete svým zákazníkům nabízet kvalitní služby.

Všimněte si, jaké klíče jsou nutné k realizaci párování v restauraci, jaké nápoje se používají a jaké pokrmy se k nim pod ávají.

Co je to párování jídel v restauraci?

Co je to párování vín v restauraci?

Párování v restauraci představuje dokonalé spojení určitého druhu vína s pokrmem nebo ingrediencí.

Párování umožňuje doplnit zážitek z jídla a nabízí vína, která umocňují chutě jednotlivých možností menu.

Na druhou stranu, používání párování v restauracích představuje vyšší příjmy, protože zákazníci budou mít příjemný zážitek, který je bude motivovat k tomu, aby se vrátili s přáteli nebo rodinou.

S vínem se páruje pouze víno. A co pivo?

S vínem se páruje pouze víno. A co pivo?

Párování se neprovádí pouze s vínem.

Párování s pivem je totiž jednou ze strategií, kterou restaurace s úspěchem používají.

Využití piva v párování je natolik výrazné, že restaurace navazují spolupráci s pivními značkami nebo jsou vybízeny k tomu, aby vařily řemeslná piva, která doplňují konkrétní pokrmy.

Stejně jako víno existují i různé druhy piv, které jsou vynikajícím doplňkem k pokrmům, které nabízíte ve své restauraci.

Převládající chutě, klíč k párování v restauraci

Sabores predominantes, una clave para el maridaje en un restaurante

Při párování je třeba mít neustále na paměti chuť jednotlivých ingrediencí.

Sladká, kyselá, slaná, hořká, trpká, kyselá, pikantní a chutě, které nejsou ve světě tak známé, jako je ostrá, umami, tučná nebo trpká, jsou rozhodující při plánování párování.

Identifikujte jednotlivé pokrmy na jídelním lístku, prostudujte si použité suroviny a jejich chutě, což vám usnadní výběr piva nebo vína, které se k nim nejlépe hodí nebo přizpůsobí.

Klíče k párování jídel v restauraci

Claves para el maridaje en un restaurante

Při realizaci párování v restauraci je důležitá chuť ingrediencí, ale existují i další aspekty, které nelze opomenout.

Naučte se, jak nabídnout párování ve vaší restauraci individuálním způsobem a přizpůsobit je každému pokrmu v menu.

Vyškolte svůj tým

Chcete-li v restauraci začít nabízet službu párování vín, je důležité mít v této oblasti vyškolený personál.

Kuchaři, číšníci a servírky musí mít znalosti o ideálním párování jednotlivých pokrmů. Tímto způsobem mohou zákazníkům navrhovat varianty nápojů podle jejich objednávky.

Můžete se také rozhodnout pro párování v restauraci, které bude v rukou sommeliéra, tedy personálu s bohatými zkušenostmi s výběrem nápojů.

Motivace pomocí pobídek

Motivace je nejlepší způsob, jak dobře odvést práci.

Motivujte personál restaurace, aby se podílel na výběru párování jídel.

Znalosti a určitá finanční podpora jsou alternativou pro zaměstnance, aby se snažili co nejlépe a přesvědčili zákazníky, aby si vybrali ideální kombinaci pro svou objednávku.

Nezůstávejte jen u vína

Nepoužívejte pouze víno jako možnost párování.

Pivo – den za dnem – získává stále větší uznání mezi možnostmi párování v restauraci. Navíc je jeho chuťová rozmanitost stejně půvabná jako u vína.

Přestože jsou piva řazena mezi těžké nápoje, můžete je v restauraci kombinovat s lehkými pokrmy bez mnoha přísad.

Bez ohledu na to, zda používáte víno nebo pivo, je třeba najít rovnováhu mezi nápoji a pokrmy v menu, abyste potěšili své hosty a ti se k vám vraceli.

Původ jako párovací faktor

V rámci párování v restauraci je třeba zohlednit také původ vína nebo piva.

Vzpomínáte si na přísloví: Co roste společně, jde dohromady?

Z tohoto důvodu sommeliéři navrhli šéfkuchařům a kuchařům, aby podávali nápoje dané země nebo regionu s pokrmy nebo ingrediencemi charakteristickými pro tyto oblasti.

Každé víno s vlastním pokrmem

Víno v párování v restauraci je klasika. Různé druhy vín umožnily vytvořit jedinečné párování, jehož chuť odlišuje konkurenci.

Zákazníci možná nepřicházejí do vaší restaurace kvůli párování vín, ale váš tým by měl být zodpovědný za to, aby zákazníkům doporučil, jaký typ vína je ideální k jejich pokrmu.

Chardonnay

Chardonnay je typ vína, které se podává k rybám v omáčce nebo k tučnému masu.

Toto víno je ideální ke konzumaci mořských plodů a ryb, například lososa.

Rulandské modré

Víno Rulandské modré se skvěle hodí k pokrmům z ingrediencí, jako jsou lanýže nebo houby, nebo obecně k ingrediencím se zemitou chutí.

Chuťově jsou lehké, ale mají výraznou a hlubokou chuť.

Šampaňské

Šampaňské je ideální alternativou při konzumaci slaných pokrmů.

Tento nápoj má sladký nádech v chuti a je osvěžující při konzumaci slaných ingrediencí, mnozí ho preferují při konzumaci sushi a čerstvých salátů.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc je ideální ke konzumaci s omáčkami nebo dresinky.

Pokud jsou omáčky nebo dresinky kyselé nebo pikantní, je Sauvignon Blanc ideální, protože chuť omáček nezastíní chuť vína.

Cabernet Sauvignon

Na rozdíl od Sauvignon Blanc je Cabernet Sauvignon typem vína, které se skvěle snoubí s červeným masem.

Nejpozoruhodnější vlastností Cabernetu Sauvignon je, že pomáhá lépe rozpoznat chuť masa a zároveň uhasit žízeň při konzumaci každého kousku.

Suché rosé

Suché růžové víno se hodí k hlavním jídlům nebo sýrovým předkrmům.

V případě sýrů lze kterýkoli z nich doplnit suchým růžovým vínem.

To proto, že suché rosé je kombinací ovocné chuti červeného vína s charakteristickou kyselinkou bílého vína.

Toto je párování s pivem

Así es el maridaje con cerveza

Stejně jako u vína mohou být různé druhy piva párováním určitých potravin s ohledem na jejich vlastnosti a chuť.

Čiré pivo se výborně hodí k salátům nebo rybím pokrmům.

Dalším typem jsou světlá piva. Ačkoli jsou těžké, hodí se k různým pokrmům, pokud nejsou příliš kořeněné.

Na druhou stranu pivo s tělem je alternativním párováním, které obvykle doprovází mořské plody, kořeněné pokrmy nebo obsahuje lehké bílkoviny.

Piva typu Stout a Porter se podávají ke grilovaným nebo uzeným červeným masům. Dobře se kombinují také s pokrmy s kořením nebo omáčkami s výraznou chutí.

Nejsložitějším pivem pro párování v restauraci jsou piva typu IPA. Jejich chuť je tak hořká, že je obtížné doplnit jiné potraviny, aniž by je zastínily.

Sklenice a sklenice pro párování jídel v restauracích

Vasos y copas para el maridaje en un restaurante

Kpodávání piva nebo vína, které je součástí párování v restauraci, potřebujete sklenice a sklenice se správnou kapacitou a kvalitou.

Zveme vás k návštěvě našeho virtuálního obchodu Monouso.

Máme pro vás katalog sklenic a pohárů z různých materiálů, například z plastu nebo skla, abyste mohli nápoje podávat pohodlně a podle potřeb vašeho podniku.

Na druhou stranu jsou sklenice navrženy podle typu podávaného vína, například sklenice na šampaňské.

V neposlední řadě máme velkou rozmanitost sklenic, které mají ideální objem pro podávání piva odpovídajícího párování s každým pokrmem.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.