Obaly, papír a nádobí: výrobky odolné proti mastnotě

qué es un producto antigrasa

Existuje široká škála výrobků, které zabrání nepříjemnému mastnému pocitu na rukou při konzumaci mastných jídel. Díky výrobkům odolným proti mastnotě se jídlo uchovává v optimálních podmínkách a přepravuje se čistěji a bezpečněji, a to pomocí nádob na jídlo s sebou, papírových sáčků, talířů

Co znamená “odolný proti mastnotě”?

Má velmi jednoduchou definici, a to, že eliminuje mastnotu. Výrobky odolné proti mastnotě proto zabraňují tomu, aby se spotřebitelům na mastné potraviny dostával olej.

Jak se vyrábí obaly odolné proti mastnotě?

Tyto obaly jsou vyrobeny z lepenky nebo papíru a mají přidaný plastový povlak, který zabraňuje úniku a absorpci oleje. Existují biologicky odbouratelné tukoodolné obaly, které jsou vyrobeny z bioplastu syntetického původu, aby byly zachovány ekologické vlastnosti materiálu.

Výhody obalů odolných proti mastnotě

Níže jsou uvedeny hlavní výhody tukotěsných obalů pro potravinářské podniky a jejich spotřebitele:

  • Jsou vysoce odolné a pohlcují vlhkost.
  • Potraviny jsou přepravovány čistým způsobem a nedochází k jejich potřísnění olejem.
  • Jsou vyrobeny z různých jednorázových, recyklovatelných, biologicky rozložitelných a/nebo kompostovatelných materiálů.
  • Jsou plně přizpůsobitelné, s přírodním a tradičním vzhledem.

Mnohem více se dozvíte v našem Slovníku stravování a pohostinství.

Často kladené otázky

Jak se používá mastný papír?

Mastný papír se používá k vaření, pečení a balení mastných potravin, jako jsou hamburgery a koláče. Díky jeho použití se zachová kvalita a chuť, s níž byly připraveny.

Co je to mastný papír?

Jedná se o druh ošetřeného papíru se systémem ochrany proti mastnotě. Je vyroben výhradně pro použití v potravinářství a díky své tepelné odolnosti jej lze používat v troubách a mikrovlnných troubách.

Jak vypadá obal odolný proti mastnotě?

Tyto obaly se vyrábějí v nejrůznějších modelech a velikostech a jsou určeny k přepravě potravin. Kromě toho umožňují zachovat teplotu a chuť potravin a zabraňují pronikání tuků a olejů.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

Scroll to Top