fbpx

Vegani a vegetariáni: velcí zapomenutí v restauracích

restaurantes vegetarianos y veganos

Zájem mnoha lidí o veganskou nebo vegetariánskou stravu roste každým dnem. Proto mnoho restaurací stále častěji zařazuje do svých jídelních lístků určité potraviny. Abychom vám pomohli přizpůsobit se zdravějšímu a ekologičtějšímu životnímu stylu, povíme vám v tomto článku o významu a současných trendech ve vegetariánské a veganské stravě. Čtěte dále a dozvíte se vše, co potřebujete vědět, abyste mohli přizpůsobit jídelníček své restaurace.

Význam jídelního lístku přizpůsobeného vegetariánům a veganům

Mít jídelní lístek speciálně upravený pro vegetariány a vegany vám umožní vyhovět potřebám vašich zákazníků.

K veganským pokrmům musíte začít přistupovat stejně jako ke zbytku svého jídelního lístku a věnovat jim stejnou nebo dokonce větší pozornost. Tímto způsobem získáte širší publikum a můžete otevřít své dveře široké veřejnosti a stát se inkluzivními.

Kromě toho můžeme mezi významem upraveného jídelního lístku vyzdvihnout velké výhody začlenění těchto potravin do jídelníčku každého člověka, avšak nezapomeňte, že to vše je na volbě vašich zákazníků, a ne na nucení k zařazení nebo vyloučení jakéhokoli druhu jídla.

Začleněním této úpravy do jídelního lístku pomůžete své restauraci propagovat zdravou a vyváženou stravu, která přitáhne pozornost mnohem více lidí. To vše proto, abyste se přizpůsobili potřebám každého zákazníka, a tím mu zaručili nejlepší nabídku a pozornost.

Potenciální zákazníky můžete přilákat

S přibývajícími lety se gastronomie vyvíjí. Proto je třeba, abyste se dokázali vyvíjet spolu s ní. Při přizpůsobování jídelního lístku své restaurace vegetariánům a veganům musíte brát v úvahu, jaké zákazníky přilákáte.

Proto s vámi nyní budu hovořit o zákaznících, které můžete do své restaurace přivést.

  • Lidé s touhou vést zdravý život : V dnešní době se lidé rozhodli zajímat se o svou stravu. Každým dnem přibývá lidí, kteří se zajímají o zdravější potraviny a vyváženou stravu.

Ačkoli to často dělají proto, aby si udrželi své tělo v lepší kondici, mnozí tak činí proto, aby se vyhnuli boji s nemocemi, které snižují kvalitu jejich života. Tito lidé dávají přednost stravě bez tuku s větším množstvím ovoce, zeleniny a luštěnin.

  • Mileniálové : Ti vycházejí spíše z veganství než z vegetariánství, protože se rozhodli být pro udržitelnou spotřebu, která podporuje budoucí generace v péči o životní prostředí a za každou cenu se vyhýbá týrání zvířat.

Veganství zcela vylučuje jakýkoli produkt živočišného původu.

  • Lidé odpovědní za životní prostředí : Tento typ lidí kriticky přemýšlí o zdrojích planety, které na rozdíl od populace nerostou tak často. Podnětem pro tyto lidi je obava z vyčerpání zdrojů na Zemi.

Často se velmi zajímají o stav životního prostředí a často hledají ekologické řešení negativních dopadů nabídky masných výrobků.

Vegetariánské a veganské potravinové trendy v současnosti

Trendy v oblasti potravin jsou stejně proměnlivé jako v módě. Některé však zůstávají v průběhu let stejné.

  • Náhražky masa: Počínaje tofu, seitanem, sójou, novým gofu a pšeničným lepkem, potravinami, které se často používají k napodobení struktury masa.
  • Upřednostňování ekologických rostlinných produktů: Potraviny, které si zachovávají všechny své vlastnosti a mají nízký obsah tuku.

V roce 2022 bylo poměrně neotřele zařazeno bramborové mléko jako chutná bezmléčná alternativa mléka. Kromě toho si nyní můžete pochutnat také na zařazení mořských plodů jako skvělé alternativy, avšak vyrobené výhradně z rostlin.

Tyto trendy tu zůstanou a vyznačí před a po v každém restauračním menu, které se dnes rozhodne zahrnout vegetariány a vegany.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.