Základní kuchyňské náčiní

Kuchyně je v našich domovech zvláštním místem, proto je důležité mít kuchyňské náčiní. Často ji zahlcujeme nespočtem pánví a hrnců, které používáme jen zřídka, a tím omezujeme prostor.

Výběr nádobí přímo souvisí s typem jídla, které obvykle připravujeme, to znamená, že každý si pořizuje nádobí podle toho, co v kuchyni potřebuje. Potřeby člověka, který připravuje smažená jídla a potřebuje pánev wok, nebudou stejné jako u člověka, který vaří v páře a potřebuje parní hrnec.

Existují však základní nástroje, které musí mít každá kuchyně k přípravě jakéhokoli pokrmu. Pokud uvažujete o nákupu kuchyňského náčiní, přečtěte si článek až do konce a začneme!

10 nejlepších kuchyňských potřeb

Představujeme vám přehled základního nádobí, které by nemělo chybět v žádné kuchyni.

1. Nůž

Dobrý nůž je nezbytnou součástí každé kuchyně. Najdete je v různých velikostech a typech

Je důležité, aby měl kvalitní, ostrý a široký nůž pro sekání a krájení jakýchkoli surovin. Výběr velikosti nebo typu nože závisí na chuti kuchaře.

Vždy se ujistěte, že se s ním snadno manipuluje, abyste s ním mohli pracovat rychle a efektivně.

2. Sada hrnců a pánví

Dalšími prvky, které v kuchyni nesmí chybět, jsou hrnce a pánve. K dispozici jsou různé velikosti a materiály, například nerezová ocel nebo hliník.

Záleží na každém, jaký typ hrnců a pánví si koupí a v jakém množství. Mnozí si vybírají kompletní sadu, jiní si je raději kupují samostatně.

Doporučujeme vybírat pánve nebo hrnce, které mají rukojeti z nerezové oceli, které se snadno čistí.

3. Nepřilnavá pánev

Výběr pánví by mohl být trochu složitější, protože by měly mít kvalitní nepřilnavý povrch. Nejvíce doporučovaným materiálem je keramika nebo titan , protože není zdraví škodlivý.

Důležité je také, aby byly lehké, snadno se čistily a daly se v nich připravovat všechny druhy smažených pokrmů.

4. Sada kuchyňského nářadí

Jedná se o sadu příborů na vaření, která se skládá z lopatky, naběračky, lžíce na špagety a škrabky. Doporučujeme vám zakoupit je z materiálů, jako je silikon, který lze mýt v myčce

5. Struhadlo

V kuchyni by vždy mělo být dobré struhadlo, které dodá vašim receptům zvláštní nádech. Najdete je v různých velikostech a můžete s nimi strouhat zeleninu, citrusovou kůru, muškátový oříšek, česnek, zázvor a další přísady.

Doporučujeme také zvolit takové provedení, které vám umožní pohodlnou manipulaci, abyste se nezranili

6. Prkénko na krájení

Krájecí prkénko je jedním z nástrojů, které by v kuchyni neměly chybět. Existuje široká škála modelů a materiálů, takže je těžké si vybrat.

Je však důležité si uvědomit, že prkénko by mělo být vyrobeno z pevného a velkého materiálu. Nejčastěji používaným materiálem jsou dřevěné desky, které jsou robustní a krásné. Dřevo se stará o ostrost čepele našeho nože, protože při řezání vždy podléhá tlaku

Dobré dřevěné prkénko vám bezpochyby umožní plynulejší práci v kuchyni hladší práci v kuchyni.

7. Dřevěná lžíce

kdo nepotřebuje při vaření míchat? Dobrá dřevěná lžíce je vždy nezbytná a je považována za jedno z nejpotřebnějších kuchyňských náčiní nejpotřebnějšího kuchyňského náčiní.

Dřevěnou lžíci najdete v mnoha velikostech a provedeních, ideální je, když si vyberete tu, která vám nejvíce vyhovuje. Mezi jejich velké výhody patří to, že nedávají jídlu kovovou chuť, nepoškrábou hrnce a pánve a nerozpálí se.

Po umytí je nejlépe ihned osušit suchým hadříkem, aby se nezničily.

8. Sítko

Mnohdy chceme z přípravku vypustit vodu a zachovat potraviny vcelku. Proto potřebujeme sítko.

Můžeme s ním také odstranit nečistoty nebo částice z jakékoli šťávy, džemu nebo přípravku, který to vyžaduje. Můžete si je pořídit z různých materiálů, jako je plast, kov nebo silikon, a v různých velikostech podle svého vkusu a potřeb.

9. Peeler

Mnohé napadne, zda je opravdu nutná škrabka, když můžeme loupat nožem? Odpověď zní ano

Škrabky umožňují loupat ingredience jakéhokoli přípravku pomocí jakoukoli přípravu snadněji. Loupání obvykle vyžaduje velké úsilí, a pokud jde o potraviny úsilí, a pokud jde o velmi hojné potraviny, je větší.

Jsou také bezpečnější, přesnější a účinnější než nože, což nám umožňuje pracovat efektivněji nože, které umožňují rychlou a snadnou práci.

10. Metla

Existují směsi, které nelze míchat pouze lžící, protože vytvářejí příliš mnoho hrudek. Nejlepší je mít metličku na míchání jakýchkoli přípravků a zejména na šlehání vajec.

Najdete je z různých materiálů, jako je plast, bambus a leštěná nerezová ocel, a v různých velikostech.

A konečně, pokud chcete, aby se vaše kuchyně stala funkčním a praktickým prostorem, neváhejte si pořídit všechny tyto prvky.

Které kuchyňské náčiní je v domácnosti nezbytné?

Nože, sada nádobí, nepřilnavá pánev, sada kuchyňských nástrojů, struhadlo, prkénko na krájení, dřevěná lžíce, cedník, loupač a metla.

Proč bychom měli zvolit nepřilnavou pánev?

Umožňuje nám vařit bez obav, že se jídlo přilepí. Nejvíce doporučované jsou ty s keramickým nebo titanovým povrchem.

Co je součástí sady kuchyňského nářadí?

Sada kuchyňského náčiní se skládá z lopatky, naběračky, lžíce na špagety a škrabky.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

Scroll to Top