fbpx

Bambusové příbory: Jaký je jejich přínos?

Příbory patří již od středověku ke kuchyňskému náčiní, které by měl mít doma každý člověk.

V průběhu let se na trhu začaly prosazovat příbory z různých materiálů a jedním z nich je bambus.

Bambusové příbory mají řadu výhod – včetně biologické odbouratelnosti – a jsou ideální pro každou příležitost.

Zjistěte, co všechno bambusové příbory nabízejí, a nechte se povzbudit k výměně tradičních příborů za kvalitní a ekologické.

co je to bambus?

Bambus je rostlina, která má díky svým vlastnostem, jež jsou považovány za ekologické, řadu využití pro výrobu produktů .

Bambus nepotřebuje hnojiva ani pravidelný cyklus zalévání, aby rychle rostl nebo uhynul. Bambusové rostliny vyrostou za jeden den o jeden metr.

Bambus navíc dozrává sedm let. To je výhoda při jeho používání. Zvláště když si uvědomíme, že stromům, které se používají na dřevo, trvá 30 až 50 let, než je lze využít.

Další jeho vlastností je odolnost. Dřevo vytěžené z bambusového lesa je pevnější a obsahuje více suroviny než dřevo z lesa stromů.

V neposlední řadě produkuje více kyslíku než strom podobné velikosti jako bambusové tyče , a to odhadem o 35 %.

Bambusové příbory, tyto typy jsou

Bambusové příbory se dělí na tři typy: lžíce, vidličky a nože.

Každý z nich má specifické funkce, ale jsou stejně silné a funkční v závislosti na tom, jaké potraviny jíte.

Bambusová vidlička

Bambusové vidličky jsou praktickým náčiním a mají stejnou kapacitu jako klasické kovové vidličky.

Jednou z výhod bambusových vidliček je, že nejsou ostré, takže se nemusíte obávat nehod, když s nimi manipulují děti.

Bambusové lžíce pro každou příležitost

Dalším typem bambusových příborů jsou bambusové lžíce, které mají dobrou schopnost uchopit jídlo.

Pokud je jídlo velmi horké, rukojeť bambusové lžíce se nezahřívá. K tomu dochází proto, že bambus pomalu vede teplo.

Bambusový nůž

Bambusové nože jsou pevné a umožňují snadné krájení potravin, protože mají vroubkované čepele.

Přestože řeže pilou, není natolik nebezpečná, aby pořezala osobu, která ji používá.

Výhody používání bambusových příborů

Bambusové příbory jsou jednou z nejlepších ekologických alternativ ke znečišťujícím výrobním materiálům, jako je plast.

Bambus je ekonomičtější surovina než jakýkoli jiný materiál. Zaručuje také kvalitu a trvanlivost, kterou u svých příborů hledáte.

Další výhodou je, že bambus je materiál, ve kterém se bakterie pravidelně nerozvíjejí.

Na rozdíl od materiálů, jako je plast nebo kov, se bambusové příbory kompostují a biologicky rozloží přibližně za pět měsíců. Kromě toho je to odolný materiál pro ekologické nádobí.

V neposlední řadě je to ideální příbor pro různé akce . Jsou pohodlné pro děti i dospělé, aby mohli ochutnat menu akce, a navíc dodávají výzdobě elegantní vzhled.

Mytí bambusových příborů v myčce nádobí

Mytí bambusových příborů v myčce závisí na způsobu jejich výroby.

Pokud má příbor pouze bambusovou rukojeť, lze jej bez problémů umýt.

Pokud se má umývat celá sada příborů, je třeba dbát na specifikace pro použití a doporučení společnosti, která příbory vyrobila

Některé sady příborů lze mýt v myčce nádobí, jiné je třeba mýt ručně a sušit na vzduchu.

Péče o bambusové příbory

Stejně jako můžete příbory kompostovat, můžete o ně také pečovat a používat je v kuchyni po mnoho let.

Péče, kterou byste měli věnovat bambusovým příborům, aby vypadaly stále jako nové, je následující:

  • Po použití příbory umyjte, aby se na ně nelepily potraviny, které se pak obtížně čistí.
  • Pokud na příboru zůstanou zaschlé potraviny, odstraňte je tupou stranou nože.
  • Nevkládejte je do mikrovlnné trouby ani do trouby , protože se mohou spálit
  • Vyvarujte se namáčení nebo vkládání do myčky nádobí. Příbory vyrobené výhradně z bambusu absorbují vlhkost a hnijí.

Co je to bambus?

Bambus je rostlina, která má díky svým vlastnostem, jež jsou považovány za ekologické, řadu využití pro výrobu produktů.

Jaké jsou typy bambusových příborů?

Vidlička, lžíce a nůž.

Výhody používání bambusových příborů

– Je náhradou za plast
– Je to levnější surovina
– Brání růstu bakterií
– Je velmi odolný

Jak mohu o bambusové příbory pečovat?

– Příbory po použití umyjte, aby se na ně nelepily potraviny, které se pak obtížně čistí.
– Pokud na příboru zůstanou zaschlé potraviny, odstraňte je tupou stranou nože.
– Nevkládejte je do mikrovlnné trouby ani do trouby, protože se mohou spálit.
– Vyvarujte se namáčení nebo vkládání do myčky nádobí. Příbory vyrobené výhradně z bambusu absorbují vlhkost a hnijí.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.