fbpx

Které nádoby lze vložit do trouby?

¿Qué envases se pueden meter al horno?

Pokud plánujete uvařit recept, ve kterém ukážete všechny své kulinářské dovednosti, je důležité vědět, které formy lze vložit do trouby.

Existuje celá řada pečicích forem, které se liší materiálem, tvarem nebo velikostí, ale všechny mají společné to, že zaručují vynikající přípravu pokrmů.

Zjistěte, které nádoby lze vložit do trouby, použijte je doma a zjistěte, jaký je rozdíl v přípravě jídla.

Nádoby do trouby

Envases en el horno

Obvykle se volí kovové formy z oceli a hliníku, protože právě ty zaručují, že se jídlo dobře uvaří a nádoba se nepoškodí.

Existují však formy, které lze vložit do trouby z jiných materiálů než z kovu.

V závislosti na tom, které formy lze vložit do trouby, proberte jejich použití a výhody při pečení receptů, které máte na mysli.

Hliník

Hliníkové pečicí formy jsou klasickou volbou pro pečení potravin.

Tyto pánve nebo tácy umožňují rychlou přípravu pokrmů, protože hliník je materiál, který rychle absorbuje teplo a rozvádí ho po celé pánvi.

Měli byste s nimi však zacházet opatrně, abyste je nepromáčkli. Další věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že není moudré řezat přímo do formy, aby nedošlo k jejich poškrábání.

Nerezová ocel

Další formy, které lze vložit do trouby, jsou vyrobeny z nerezové oceli. Tyto formy zaručují vyšší odolnost než hliníkové formy.

Jedná se o formy, které se při nárazu nepoškodí, protože se jedná o tvrdý materiál, ale tato vlastnost způsobuje, že se zahřívá pomalu a rozložení tepla není rychlé po celé formě.

Plech

Plechové formy na pečení se dnes již tolik nepoužívají, s výjimkou kuchařů, kteří je používají k pečení určitých pokrmů.

Plech je materiál, který umožňuje rovnoměrné vaření potravin, ale jeho mytí a údržba jsou složité.

Porcelán

Porcelán je materiál, který musí projít určitými procesy, aby se z něj mohly vytvořit formy pro vložení do pece.

Pokud si koupíte porcelánovou formu, která byla zeskelnatělá, můžete ji při pečení bezpečně používat. V opačném případě by nevydržela teplotu a popraskala by.

Porcelánové pánve jsou možností, která dobře peče a zaručuje dobrý vzhled upečeného výrobku bez nutnosti odformování.

Sklo

Podobná situace nastává u porcelánových forem. Sklo je považováno za bezpečné pro trouby, pokud je tvrzené.

Pokud vložíte do trouby běžnou skleněnou formu, dojde vlivem tepelného šoku k jejímu výbuchu.

Silikon

Silikonové formy mají při pečení řadu výhod.

Musíte vzít v úvahu, že formy podporují správné teploty pro recepty, které se chystáte péct, a nerozvádějí teplo tak dobře jako kov.

Nejlepší na silikonových formách je to, že se z nich pečivo obtížně vyklopí, snadno se umývají a vytvářejí poutavé tvary.

Desky

Talíře nebo plechy jsou formy, které se vkládají do trouby při pečení chleba, sušenek nebo pečiva.

Jsou ploché, což umožňuje rozložení tepla po celé délce. Podle toho, zda si koupíte pánev s nepřilnavým povrchem, nebo ne, bude její mytí snazší nebo obtížnější.

Další možností je položit na plech pečicí papír, který vám usnadní pečení a čištění plechu.

Tipy pro výběr ideálních nádob pro použití v troubě

Tips para seleccionar envases ideales para usar en el horno

Při posuzování toho, které formy lze vložit do trouby a které ne, jsou důležité i další faktory než jen materiál.

Jedním z údajů, které je třeba vzít v úvahu, je typ trouby, kterou máte. Nezáleží na tom, zda je vaše trouba elektrická, plynová nebo parní, všechny mohou používat stejné formy.

Pokud je však elektrická, doporučuje se používat děrované pánve, aby se potraviny, které pouštějí šťávu, lépe vařily.

Dalším důležitým bodem je, že tmavé pečicí pánve mají tendenci lépe absorbovat a rozvádět teplo než pánve světlé.

To znamená, že aby se recept nepřipálil, musíte mít neustálou kontrolu nad pečením a teplotou trouby.

V neposlední řadě je třeba zdůraznit, že na rozdíl od hlubokých pánví umožňují plotýnky rychlejší a homogennější vaření.

Typy plísní, které byste měli znát

Tipos de molde que debes conocer

Podle toho, jaké jídlo se chystáte péct, existuje typ pečicí formy vhodný pro pečení v troubě.

Každá z těchto pánví pomáhá zajistit specifické pečení potřebné pro každý recept a nezničíte ji použitím nevhodné pánve.

Klasika

Klasické formy na pečení jsou obvykle kulaté nebo čtvercové.

Tyto formy se používají k pečení dortů a jsou k dispozici v různých velikostech.

Formy na cupcake

Formy na cupcakes mají důlky, do kterých vložíte papírové košíčky, nalijete těsto a počkáte, až se muffiny, cupcacky nebo cupcakes upečou.

Prohloubení těchto forem umožňuje také pečení koláčů nebo košíků z křehkého těsta.

Tyto formy jsou k dostání v obchodech s různými rozměry, podle receptu, který se chystáte vypracovat, nebo podle nejuniverzálnější možnosti použití.

Odnímatelný

Dalším typem forem, které lze vložit do trouby, jsou vyjímatelné formy. Tento model formy umožňuje vyjmout spodní nebo boční prstenec, který má, pro pečení koláčů nebo větších dortů.

Běžně se pořizují vyjímatelné formy kruhového tvaru, ale modely a velikosti se liší podle jejich použití.

Švestkový koláč

Švestkové formy jsou alternativou pro pečení výrobků, jako jsou chleby, bochníky nebo koláčky.

Od ostatních forem se liší tím, že je obdélníková, dosahuje délky 25 cm nebo více a je hluboká.

Nastavitelný kroužek

Nastavitelné obruče jsou vhodné pro přípravu studených koláčů a d ortů, pokud jako základnu použijete tác.

Můžete je přizpůsobit potřebným rozměrům a pod prstenec umístit podnos, na který směs nalijete, nebo moučník sestavit uvnitř prstence.

Ideální nádoby pro vložení do trouby

Envases ideales para meter al horno

Pokud hledáte formy, které můžete vložit do trouby a dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě pokrmů, v našem obchodě Monouso pro vás máme speciální nabídku.

V rámci naší nabídky nabízíme různé hliníkové formy na pečení. Tyto formy odolávají vysokým teplotám, kterým jsou v troubě vystaveny, a rozvádějí teplo pro dobrou přípravu pokrmů.

Jedná se o jednorázové hliníkové formy napečení, které mají různé tvary a jsou určeny i pro přípravu konkrétních výrobků, jako jsou dorty, koláče, koláčky, krémy, obložené moučníky nebo bábovky.

Pokud máte formu na cupcakes, papírové košíčky na pečení jsou chybějícím předmětem pro jejich přípravu.

Díky těmto papírovým kapslím bude pečení košíčků homogenní a bude snazší je po skončení pečení v troubě vyklopit.

Můžete si je také pořídit v různých barvách, aby měly po vytažení z trouby tu nejlepší prezentaci.

Dalším hvězdným výrobkem jsou kartonové formy na pečení, které jsou alternativou, kterou nelze vyhodit.

Tyto formy jsou vyrobeny z kraftového papíru, který zaručuje jejich odolnost a snášení vysokých teplot při pečení v troubě.

Po skončení pečení lze pokrm snadno vyjmout a neztratí tvar formy.

Nakonec máte dřevěné podnosy. Tyto tácy lze použít jako prezentační podnosy pro pečené pokrmy.

Nejlepší je, že je můžete vložit do trouby, aby se zachovala teplota pokrmu, a dřevo se žárem nespálí.

FAQ

Jaké typy nádob lze péct v troubě?

Hliník, nerezová ocel, pocínovaný plech, porcelán, sklo, silikon a desky.

Jak vybrat ideální nádobu pro použití v troubě?

Je vhodnější používat perforované zásobníky.
Tmavé formy lépe absorbují a rozvádějí teplo.
Desky umožňují rychlejší a rovnoměrnější pečení.

Jaké jsou nejběžnější formy na pečení?

Klasické formy, formy na bábovku, vyjímatelné formy, forma na švestkový dort a nastavitelný prstenec.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.