Montážní kuchyně v gastronomii

Montážní kuchyně v gastronomii

Montážní kuchyně je založena na vypracování receptů, jejichž hlavní složkou jsou předem připravené potraviny. Tyto ingredience jsou vyhrazeny pro nové pokrmy, které vyžadují pouze další přísady pro úpravu chuti a úpravy.

V restauračním průmyslu je montážní vaření považováno za vynikající možnost pro vaše podnikání.

Přijetí tohoto obchodního modelu ukazuje všestrannost přípravy vynikajících pokrmů ze dvou druhů surovin: zpracovaných a čerstvých potravin.

Cíl? Stejně jako při vaření: uspokojit chuťové buňky strávníků.

Připojte se k nám během tohoto gastronomického dobrodružství a dozvíte se něco více o montážní kuchyni a o tom, jak ji můžete implementovat pro dosažení lepších výsledků ve vaší restauraci.

Co je montážní vaření

Co je to montážní kuchyně

Montážní kuchyně je novým trendem v restauračním průmyslu, který k přípravě nových pokrmů využívá produkty čtvrté a páté řady.

To znamená, že k získání receptur vysoké kvality a vynikající chuti se používají již zpracované produkty.

Osoba odpovědná za vývoj technik, navržených a promyšlených pro vypracování inovativních receptů z připravených základů, je známá jako restauratér.

Montážní kuchyně je gastronomický koncept, který umožňuje kreativní přípravu pokrmů. S výhodou získáte chutné pokrmy v krátkém čase a nabídnete svým hostům to nejlepší.

Důležité je také zajistit, aby dodavatel používal čerstvé a kvalitní suroviny. Tímto způsobem budete mít možnost zajistit potřebné hygienické záruky a předložit návštěvníkům vynikající pokrm, na kterém si budou moci pochutnat.

Čtvrtý a pátý sortiment potravin. Co to je?

Potraviny čtvrté a páté řady Co to je?

Pro přípravu receptů v montážní kuchyni je nutné mít k dispozici potraviny čtvrté a páté řady. Ty budou základem celého nového gastronomického vzorce.

Potraviny čtvrté a páté řady jsou hojně využívány. Jejím cílem je usnadnit proces vypracování nových gastronomických návrhů, které si vaši klienti budou moci vychutnat.

Předpřipravené polotovary

V rámci těchto produktů můžeme zmínit zeleninu. Dodavatelé vybírají ty nejčerstvější a nejhezčí, které dodávají svým zákazníkům.

V restauraci jsou omyty, nakrájeny a zabaleny ke konzumaci, a to buď přímo (syrové), nebo po tepelné úpravě.

Pátá řada potravin

Pohodlné potraviny jsou zpracované, vařené, balené a mražené potraviny, které vyžadují pouze předehřátí.

Obecně platí, že v montážní kuchyni se potraviny pátého sortimentu používají jako základ pro přípravu nových gastronomických návrhů, které restauratér doplní svým osobním přístupem.

Cíle montážní kuchyně

Cíle montážní kuchyně

Cíle, se kterými se v montážní kuchyni pracuje, jsou různorodé.

V zásadě se jedná o standardizační procesy, které zajišťují nákladově efektivní provoz a hygienické záruky, přičemž každý z nich je zaměřen na konkrétní cíle ve vaší restauraci.

Mezi nejdůležitější cíle patří:

  • Usnadnění přípravy receptů.
  • Zachovat nutriční hodnoty potravin.
  • Vytvářet opatření, která snižují náklady na přímou práci a výrobu.
  • Zajištění standardů kvality.
  • Podporovat inovace a tvorbu nových pokrmů.
  • Prozkoumejte kombinaci nových chutí a textur.
  • Podávání technicky náročných pokrmů v krátkém čase.

Funkce montážní kuchyně

Vlastnosti montážní kuchyně

Jak jsme si již řekli, montážní vaření se vyznačuje přípravou pokrmů na právě připravených nebo předem připravených základech.

Tento typ kuchyně se snaží podporovat fúzi nových surovin a vytvářet tak atraktivní gastronomické návrhy.

V tomto návrhu je zásadním aspektem kvalita, jakož i manipulace s potravinami a jejich uchovávání v optimálních podmínkách.

Na nádobách připravených k chlazení nebo zmrazení by měly být umístěny štítky s návodem k použití a datem použitelnosti.

Postup vypracování

Postup vypracování

Proces výroby montážní kuchyně zahrnuje definované procesy, které jsou vyvíjeny krok za krokem, velmi metodicky a standardizovaně.

Jeho fungování závisí na řadě faktorů, které budou uvedeny níže:

Začíná se příjmem produktu, který prochází procesem čištění a skladování, při němž se oddělí potraviny od odpadu.

Poté se produkty uskladní a vyberou se potřebné suroviny pro přípravu mise en place, která je základem předchozího procesu zpracování potravin.

Odpad se na konci dne odveze do skladu odpadků, kde se zlikviduje.

Při dalším zpracování se surovina připraví s použitím dalších ingrediencí, které se použijí k dokončení úpravy pokrmu, a zbytky se odstraní.

Po dokončení procesu zpracování základů se všechny použité povrchy a nástroje dezinfikují. Vzniklý odpad se navíc ukládá do skladu odpadků.

Výhody montáže

Ventajas del ensamblaje

Montážní kuchyně je dnes hojně využívána prestižními restauracemi a velkými řetězci restaurací, protože nabízí řadu výhod. Mezi nimi můžeme zmínit:

  • Snížení manipulace s potravinami.
  • Snížení rizika kontaminace.
  • Snadné použití surovin pro vypracování nových receptur.
  • Úspora času při přípravě pokrmů.
  • Snížení plýtvání a zbytků.
  • Snížení nákladů na suroviny.
  • Usnadnění práce restauratéra nebo kuchaře.
  • Dosáhněte větší udržitelnosti ve vztahu k životnímu prostředí.
  • Poskytovat vysoce kvalitní výrobky.

Doporučení pro manipulaci s potravinami v montážní kuchyni

Doporučení pro manipulaci s potravinami v montážní kuchyni

Manipulace s potravinami v montážní kuchyni má několik kritických bodů z hlediska bezpečnosti potravin, proto je velmi důležité kontrolovat balení, označování a skladování potravin.

Mezi doporučení pro manipulaci s potravinami v montážní kuchyni patří:

  • Dbejte na hygienu potravin. Tímto způsobem zabráníte šíření bakterií, které mohou způsobit infekci potravin.
  • Kontrolujte teplotu , abyste zajistili správné uchování potravin.
  • Zabraňte křížové kontaminaci oddělením syrových potravin od vařených.
  • Správně zmrazujte a rozmrazujte potraviny. Je důležité zvážit typ obalu a velikost porce a pamatovat na to, že po rozmrazení je třeba potraviny připravit.
  • Pro skladování potravin používejte vhodné nádoby. Tyto nádoby by měly být vzduchotěsné, proto se doporučuje používat skleněné nádoby.
  • Pravidelně kontrolujte správnou funkcichladniček a mrazniček.

Monouso a montážní kuchyně

Monouso a montážní kuchyně

Kromě toho, že vám Monousoposkytuje originální a aktuální obsah o světě pohostinství a gastronomie, se snaží poskytovat podnikům v tomto odvětví potřebnou podporu a podporovat jejich růst.

Naším cílem je naplnění prostřednictvím prodeje vysoce kvalitních výrobků, vynikajícího designu a bezkonkurenčních cen.

V případě montážní kuchyně je nutné mít k dispozici potřebné nádoby pro rezervaci, skladování nebo zmrazení základních produktů vašich příprav.

Vnašem internetovém obchodě najdete sekce plastových nádob, nádob na škrob PLA a hliníkových nádob: tři typy nádob na potraviny, které vám mohou pomoci při sestavování kuchyně.

Úspěchu při vaření v sestavě dosáhnete tím, že strávníkům nabídnete nezapomenutelný kulinářský zážitek a začnete s potravinami, které slouží jako základ pro dokončení kreativních, zdravých a nezapomenutelných receptů.

Jste připraveni zavést montážní kuchyni ve své restauraci? Vyzkoušejte ji!

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.