Typy restaurací Kde se nacházíte?

V gastronomickém světě existují různé typy restaurací. Obecně je lze rozlišit pomocí klasifikace, například podle počtu vidlic nebo nabízených služeb.
Je důležité vědět, do jakého typu restaurace váš podnik patří, abyste mohli zavést lepší řízení nebo udržet bezvadné služby, které nabízíte.
Typy restaurací se také používají jako dobrý způsob marketingu a propagace vaší firmy.
Všimněte si charakteristik jednotlivých typů restaurací, zjistěte, kam patříte, a mějte lepší představu o službách vašeho podniku strávníkům.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Devět typů restaurací

Jednotlivé typy restaurací se liší nabídkou jídel na jídelním lístku, cílovou skupinou a výzdobou podniku.
Každý z typů restaurací má také jiný provoz, přizpůsobený požadavkům vašeho podniku.
Typ restaurace rychlého občerstvení
Restaurace rychlého občerstvení jsou jedním z nejoblíbenějších typů restaurací na světě.
Je to častá volba pro strávníky, které láká druh prodávaných jídel a rychlost obsluhy.
Jídla, mezi nimiž vynikají hamburgery nebo pizzy, zaručují strávníkům úsporu času při jídle, aby mohli pokračovat v práci nebo ve studentském dni.
Tyto restaurace mají jednoduchou výzdobu, ale působivou. Také nábytek je vyroben tak, aby zajišťoval rychlý pohyb strávníků.
Fast Casual
Na rozdíl od restaurací rychlého občerstvení nabízejírestaurace rychlého občerstvení zdravější zážitek.
Objednané pokrmy se ke strávníkům dostanou co nejdříve, a přitom si mohou dopřát zdravé a čerstvé jídlo.
Čerstvost, kvalita a rychlost této služby
vedly k jejímu růstu a zaujala druhé místo po rychlém občerstvení.Gourmet restaurace nebo haute cuisine
Restaurace zaměřené na vysokou kuchyni spojují eleganci s použitím různých technik přípravy pokrmů.
Restaurace vysoké kuchyně nabízejí exkluzivní služby, na jejichž odbornost dohlíží početný tým špičkových kuchařů a číšníků.
V těchto typech restaurací se pokrmy podávají na několikrát a usiluje se o dokonalost obsluhy, od nápoje až po přípravu jednotlivých ingrediencí.
Tematická restaurace
Tématické restaurace jsou typem restaurací, které zaujmou každého zákazníka už při pohledu na jejich výzdobu.
Témata používaná v restauracích jsou jejich vlastní reklamou. Dokážou zaujmout strávníky, aniž by museli vědět, co se v podniku podává.
Tyto podniky spojují pokrmy na svém jídelním lístku s tématem a dokáží strávníky přenést do jedinečného zážitku.
Typ bufetu
Bufetové restaurace jsou restaurace, které mají dlouhé stoly s různými pokrmy, mezi nimiž si strávník může sám vybrat.
Tento typ restaurace pracuje s platbou stanovené ceny, která nabízí možnost konzumace všech možností jídelního lístku.
Jedná se o výhodný byznys, protože strávníci mohou sníst tolik jídla, kolik chtějí, ale pozor na denní úbytek, který tento typ restaurací produkuje.
Signature restaurant
Ve značkových restauracích má šéfkuchař naprostou volnost v používání surovin nebo technik, které mu umožňují ukázat strávníkům svůj styl.
V závislosti na typu signature restaurace připravují kuchaři pokrmy před zraky strávníků, aby jim ukázali techniku, nebo je překvapí – nečekanými detaily – až když jsou pokrmy přineseny na stůl.
Restaurace pro rodinu
Když mluvíme o typech rodinných restaurací, je třeba poznamenat, že se nejedná o nic jiného než o gastronomická zařízení, která nabízejí menu s pokrmy pro konzumaci celé rodiny.
Výzdoba restaurace se snaží vytvořit příjemný a pohodlný prostor pro nezapomenutelné zážitky rodin.
Restaurace Fusion
Dalším z nejznámějších typů restaurací jsou ty, které nabízejí fusion menu.
Tento typ kuchyně spočívá v kombinaci receptů a ingrediencí z různých kultur nebo oblastí světa.
Díky těmto kombinacím a zvědavosti strávníků ochutnat nové chutě vznikly restaurace zaměřené na prodej cajunských, balti nebo tex-mex pokrmů.
Typy restaurací s sebou
Dříve byly restaurace zaměřené na prodej různých potravin s sebou vzácné, ale to je dnes již minulostí.
Místo obsluhy v provozovně vznikla restaurace typu take away. Tyto podniky prodávají své menu prostřednictvím služby rozvozu do domu.
Část podniků, které patří k tomuto typu restaurací, zavádí tento model pro jeho jednoduchost, pro nedostatek prostoru pro pozornost v prostorách nebo pro rozšíření prodeje.
Počet vidlic? Další klasifikace typů restaurací

Další klasifikace používaná k rozlišení typů restaurací je podle počtu vidliček.
Počet vidliček v restauraci závisí na určitých charakteristikách, jako je rozmanitost jídelního lístku, personál, vzhled zařízení, nábytek a rozmístění podniku.
5 Vidličky: Typy luxusních restaurací
Restaurace, které jsou ohodnoceny pěti vidličkami, se řadí do kategorie luxusních restaurací.
Tyto restaurace mají mimo jiné klimatizaci, samostatné toalety, čekárnu, kvalifikovaný personál a špičkový nábytek.
Má také rozsáhlý jídelní lístek a vína, bar, individuální péči podle jazyka turistů, šatny pro kabáty strávníků a výtah, pokud má podnik zařízení.
4 vidličky: první třída
Čtyři typy vidlicových restaurací mají podobné vlastnosti jako restaurace fine dining, ale se specifickými rozdíly.
Tyto restaurace, které jsou řazeny do kategorie “upscale”, mají veškeré vybavení jako restaurace typu fine dining, s výjimkou výtahu.
V tomto typu restaurace jsou výtahy nutné pouze v případě, že má podnik tři patra.
3 vidličky: restaurace druhé třídy
Restaurace se třemi vidličkami jsou druhořadé gastronomické podniky. Tento typ restaurace má jednoduššívlastnosti než luxusní restaurace.
Má pohodlnou jídelnu, samostatné toalety, klimatizaci nebo topení, individuální přístup k turistům a kvalitní vybavení
2 vidlice: zřízení třetího
Restaurace třetí kategorie jsou klasifikovány dvěma vidličkami a jsou jednoduché, ale mají určité vybavení.
Nábytek je kvalitní, provozovna má dobré rozmístění stolů, personál má málo zkušeností, nádobí v dobrém stavu a jednoduché spotřebiče přizpůsobené potřebám podniku.
1 vidlička: Restaurace čtvrté
Nejjednoduššími podniky v této kategorii jsou restaurace s jednou vidličkou nebo čtvrté restaurace.
Mají jednoduchý jídelní lístek, skromnou výzdobu, smíšené toalety, levný nábytek a dobře udržované nádobí.
Nejlepší produkty pro vaši restauraci

Ať už provozujete jakýkoli typ restaurace, je důležité nabízet hostům kvalitní služby.
Proto vás zveme k návštěvě našeho internetového obchodu: Monouso, kde najdete produkty, které potřebujete ke splnění požadavků vašich zákazníků.
V našem katalogu najdete sklenice, příbory, talíře, nádoby na jídlo s sebou, tácy, ubrousky a ubrusy.
Každý produkt je navíc k dispozici ve velikostech, tvarech, materiálech a barvách, které nejlépe vyhovují interiéru vaší restaurace.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ
Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimace: Consentimiento del interesado.
Zodpovědný: Envalia Group, S.L.
Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy