Jak umístit potraviny do lednice v restauraci nebo baru


Znalost umístit potraviny do lednice stravovacího zařízení má řadu výhod: zvyšuje efektivitu podniku, méně se ztrácí potraviny z důvodu jejich expirace nebo znehodnocení, lépe se kontrolují zásoby, urychluje se vyhledávání produktů potřebných pro jídelní lístky a jejich doplňování je jednodušší.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Lepší obaly pro skladování potravin v chladničce
Nádoby používané v kuchyních barů a restaurací jsou vyrobeny z různých materiálů. Podívejme se, jaké jsou vlastnosti a výhody těch, které udávají hlavní trend.
Plastové kontejnery
Plast je velmi rozšířený ve skladech potravin a komorách ve stravovacích zařízeních, protože je velmi odolný, pevný, levný a lehký. Je velmi užitečná pro přepravu a krátkodobé skladování potravin.
Nikdy by se však neměla používat k ohřívání potravin nebo k uchovávání horkých potravin uvnitř. Je důležité zkontrolovat, zda jsou plastové nádoby používané ke zmrazování potravin k tomuto účelu určeny.
Kontejnery s víkem z kukuřičného škrobu PLA
Tento materiál, který nahrazuje plast, se získává z rostlin a je naprosto kompostovatelný a ekologický.
V pohostinství se stále častěji využívají služby take away a donáškové služby.
PĚNOVÉ obaly
Úsporný izotermický obal, velmi lehký, pěnivý na dotek a multifunkční (slouží jako termobox na menu nebo obal na hot dog a hamburger).
Hliníkové kontejnery
Je velmi jednoduchý na výrobu a je jedním z nejběžnějších materiálů ve stravovacích komorách, protože se obvykle používá pro potraviny určené k okamžité spotřebě nebo pro předvařená jídla.
Nádoby na cukrovou třtinu
V současnosti nejmodernější biologicky rozložitelný kontejner, který je velmi úsporný a multifunkční.

Jak správně uspořádat produkty v chladničce
V gastronomických provozech je důležité vědět, jak mají být výrobky v komorách umístěny.
Především je třeba potraviny rozdělit podle toho, zda jsou balené, vařené nebo čerstvé. Je také třeba vzít v úvahu, jaké jsou doby uchovávání jednotlivých druhů, aby nedošlo k jejich znehodnocení nebo propadnutí
Ideální by bylo mít pro každý typ výrobku vlastní komoru, ale to ve většině barů a restaurací není možné.
Podívejme se tedy, jak uspořádat chladničku podle potravin, které v ní budou umístěny:
- Zelenina a ovoce určené ke konzumaci v syrovém stavu: v oddělených přihrádkách nebo na horních policích.
- Zelenina a ovoce určené k vaření: ve zvláštní zásuvce, která je obvykle umístěna dole.
- Vejce: v nejméně chladné části chladničky.
- Syrové ryby a maso: v nejchladnějších částech chladničky, které se obvykle nacházejí na dně. Doporučuje se oddělit ryby od masa.
- Zpracované potraviny: v horní části chladničky.
- Mléčné výrobky: ve dveřích nebo ve střední části.
- Klobásy: ve vzduchotěsných nádobách ve střední části.
- Omáčky: nad rybami a masem, ve střední části.
- Dezerty: vždy zakryté na dně.
Označte potraviny jejich údaji
Důrazně doporučujeme třídit produkty podle data jejich přijetí. První věc, která se dostane do komory, je obvykle první věc, která by měla vyjít ven.
Nejlepším způsobem, jak kontrolovat přednostní spotřebu potravin, je označit je datem vstupu a na stejné etiketě stanovit maximální datum spotřeby.
Vytvořte si “kontrolní seznam”
Co je to kontrolní seznam?
Je to seznam, který vám umožní přehledně zkontrolovat, zda bylo splněno vše, co je v něm napsáno.
Posledním a neméně důležitým krokem je vytvoření “kontrolního seznamu“. Díky tomu máte jasnější představy a práce s uklizenou lednicí je příjemnější a méně stresující
Chcete-li pokračovat v tomto pořadí, doporučujeme vytvořit si “kontrolní seznam” a denně aktualizovat, co v lednici zbývá a co je třeba dokoupit. Když máte ledničku přehledně uspořádanou, je mnohem snazší tento seznam aktualizovat, protože máte vše na očích.
Ve společnosti Monouso vám s touto objednávkou pomůžeme tím, že vám navrhneme nádoby na skladování potravin. Neváhejte si vytvořit kontrolní seznam veškerého materiálu a zároveň se podívejte na naše webové stránky, co potřebujete.
Pojďte, těšíme se na vás na našich stránkách!
ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ
Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimace: Consentimiento del interesado.
Zodpovědný: Envalia Group, S.L.
Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy