Jak založit úspěšnou pizzerii v krátké době

Pizza je dalším představitelem středomořské stravy a jejích italských kořenů a je jedním z nejuniverzálnějších a nejoblíbenějších jídel na celém světě.

Jsou ideálním hostem pro herní dny s přáteli, filmové večery s rodinou, seriálové maratony nebo domácí dětské oslavy.

Hodí se ke všemu a pro každý vkus se najde nějaký přípravek. Jde o kompletní nebo základní pokrm, který se skládá z kotouče pšeničného těsta se základem z rajčatové omáčky, sýra a všech možných ingrediencí.

Koupíte je v barech, kavárnách, školách, na koncertech, veletrzích, v kinech, na fotbalových stadionech – jsou všude.

Jak je vidět, konkurence je velká, ale poptávka je tak velká, že je stále prostor pro další pizzerie.

Aby byl váš návrh na zřízení pizzerie úspěšný, musíte zajistit, aby byla restaurace každý večer plná, a dosáhnout tak věrnosti zákazníků.

Pizzerie jako podnik rychlého občerstvení je vysoce ziskový. To však samo o sobě k dosažení preferencí zákazníků nestačí.

Abyste mohli začít s tímto projektem, je třeba naplánovat a mít na paměti řadu prvků, které vám pomohou při sestavování podnikatelského plánu pro vaši pizzerii:

  • Proveďte průzkum trhu.
  • Definujte cílovou veřejnost.
  • Určete obchodní model.
  • Zavedení produktů a služeb.
  • Vytvořte příjemnou atmosféru.
  • Vytvořte pracovní tým.
  • Nabídněte kvalitní služby.
  • Podporovat používání sociálních sítí.

Obchodní modely pizzerií

Modelos de negocio, primer paso

Jakmile se rozhodnete začít podnikat, je prvním krokem přemýšlet o ideálním produktu, díky kterému vás budou zákazníci preferovat.

Vytvoření obchodního modelu vám umožní upevnit základy vašeho projektu a zaměřit se na potřeby zákazníků, které jsou klíčem k úspěšné pizzerii.

V podnikatelském modelu stanovíte základ pro provoz vaší restaurace od A do Z. V ideálním případě byste v této fázi měli mít podporu lidí, kteří mají zkušenosti s přípravou projektů v potravinářském odvětví. Pomohou vám, abyste vše od začátku zvládli správně.

Nezapomeňte, že inovace, kreativita a nové nápady vás odliší od konkurence. Tyto prvky vás odliší a zajistí vám pozici na trhu.

Prozkoumejte trh s pizzou ve své oblasti

No olvides estudiar el mercado de la pizza en tu zona

Průzkum trhu by měl mít 360 stupňů. Poznejte trendy v oboru, typy pizzy, které se prodávají nejčastěji, a osvědčené postupy ve světě pizzerií.

Musíte také znát faktory, které určují vývoj odvětví ve vaší oblasti. K tomu je třeba prostudovat aktivity v dané oblasti a produkty a služby vašich konkurentů. Ty mohou poskytnout cenné údaje, které lze využít k zahájení nového projektu s jasnou představou o tom, co lze zlepšit a upravit.

Dalším nápadem v době komunikace 2.0 je navštívit sociální sítě konkurence nebo stránky jako TripAdvisor, kde milovníci pizzy zanechávají své komentáře.

Naslouchejte jim, zjistěte jejich zájmy a získáte potřebné ingredience pro podporu svého podnikání a uspokojení jejich potřeb.

Kuchyňské vybavení potřebné pro zřízení pizzerie

Na rozdíl od jiných restaurací potřebují pizzerie specifické stroje , aby mohly připravit pizzu tak, jak každý očekává.

Toto zařízení usnadní přípravu a zpracování pizzy. Mezi ně patří:

  • Míchadlo s pevnou hlavou: ideální nástroj pro přípravu těsta ve správném množství podle potřeby.
  • Kvasné skříně vybavené potřebnými podmínkami, aby vaše těsto správně vykynulo a výsledky byly lepší, než se očekávalo.
  • Dělička těsta: ideální stroj na krájení a vytváření stejnoměrných kuliček těsta.
  • Tvarovač: zařízení, které vám pomůže rychle regulovat tloušťku a průměr těsta.
  • Stoly na pizzu, na které umístíte jednotlivé ingredience pizzy a udržíte je při ideální teplotě, aby se nerozkládaly.
  • Pec na pizzu, která je bezpochyby králem každé pizzerie. Způsob přípravy pizzy zvýrazňuje chuť připravovaných pokrmů a činí je lahodnými.

Výběr nejlepší pece na pizzu

Horno para pizzas, elige el mejor

Od prvního dne se jedná o jedno z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašem podnikání

Jak jsme uvedli v předchozím bodě, pec je nejdůležitějším zařízením pizzerie. Propečení pizzy a do jisté míry i její chuť závisí na typu použité pece.

Na trhu jsou k dispozici trouby na dřevo, plynové trouby nebo elektrické modely. Toto rozhodnutí je snazší, pokud se vezmou v úvahu následující proměnné:

  • Znalost použití.
  • Ekonomická spotřeba.
  • Cena trouby.
  • Teplota vaření.
  • Doba střelby.
  • Výrobní kapacita.

V každém případě budete potřebovat pekaře specializovaného na pizzu a pokud možno se zkušenostmi s obsluhou typu pece, kterou se rozhodnete pro svou restauraci zakoupit.

Pokud si vyberete pec na dřevo, zaručíte si jedinečnou chuť pizzy. Je nejtradičnější v oboru a milovníci tohoto italského pokrmu ji velmi oceňují.

Při výběru elektrické trouby volte modely s teplotou 500 °C, které zajistí rovnoměrné pečení v krátkém čase.

Další důležitou věcí, kterou je třeba zvážit, je kapacita této trouby. V závislosti na velikosti vaší restaurace a počtu stolů byste měli mít troubu vhodné velikosti, abyste mohli rychle obsloužit hosty.

Lidské zdroje pro vaši pizzerii

Stejně jako ve všech podnicích jsou zaměstnanci viditelnou tváří vaší firmy

Vytvořte si pracovní plán, který bude striktně dodržovat platné právní předpisy a umožní vám udržet čerstvý tým připravený splnit požadavky každého z vašich strávníků.

Nezapomeňte, že v kuchyni bude kvůli troubě velké horko, a proto berte tyto údaje v úvahu, abyste pro své pracovníky stanovili časy odpočinku a duševního uvolnění.

Je také nutné najmout správný personál, který pokryje směny, dny odpočinku a svátky lidí pracujících v pizzerii.

V závislosti na poptávce podniku budete muset najmout zaměstnance, kteří budou sloužit jako posila, zejména v nejrušnějších obdobích a dnech restaurace.

Podle profilu pracovníků v restauraci jsou v pizzerii požadovány tyto pozice:

  • Manažer: je pověřen řízením podniku a odpovídá za činnost provozovny.
  • Kuchař: osoba, která připravuje pizzy. Je také zodpovědný za udržování pořádku a čistoty v kuchyni.
  • Číšník: má na starosti obsluhu zákazníků a obsluhu stolů.
  • Rozvozce: má na starosti rozvoz pizzy k zákazníkovi domů. Zásadní pozice pro tento typ podnikání.

Ideální dekorace

Decoración ideal

Výzdoba je při zakládání restaurace důležitýmaspektem, proto by bylo dobré shromáždit nápady na výzdobu restaurací. V pizzerii byste měli mít nábytek, který odpovídá typu podniku. Měla by také přispívat k útulné, moderní a příjemné atmosféře.

Základní nábytek potřebný při zahájení tohoto typu podnikání se skládá z:

  • Stoly a židle.
  • Bar, pult a police.
  • Příborník a vitríny.
  • Dekorativní prvky.

S tímto nábytkem bude možné pracovat na atraktivní image a designu, tedy prvcích, které zákazníkům umožní cítit se příjemně.

Marketing pro založení pizzerie

Marketingový plán při zakládání pizzerie vám umožní získat jasnější představu o opatřeních, která je třeba použít.

Kromě toho určíte, v jakém okamžiku je třeba zvážit nové alternativy pro zlepšení umístění a prodeje.

Při tvorbě marketingového plánu pizzerie je třeba zvážit několik aspektů, a proto je důležitý:

  • Přítomnost a správná správa na sociálních sítích, které jsou s tímto odvětvím nejvíce spojeny, jako je Instagram a Facebook.
  • Vytvářejte vlastní obsah a udržujte vztah se svou značkou a stylem svých strávníků.
  • Dokumentace obchodního návrhu.
  • Používat nástroje pro grafický design a fotografickou tvorbu.
  • Proveďte měření. Co se neměří, nelze zlepšit.
  • Vyhodnoťte výsledky statistik, identifikujte příležitosti ke zlepšení a pracujte na jejich vyřešení.

Investice do pizzerie

Inversión para una pizzería

Jak si asi dokážete představit, otevřít pizzerii není snad né. Na druhou stranu budete potřebovat značné investice do vybavení prostor a nákupu vybavení.

Mezi náklady na plánování, povolení, najímání zaměstnanců a rozjezd pizzerie patří:

  • Pronájem nebo koupě prostor.
  • Úprava prostoru.
  • Nábytek pro celou restauraci.
  • Počítačové vybavení a software.
  • Vybavení kuchyně.
  • Počáteční zásoby spotřebního materiálu.
  • Dluhopisy.
  • Provozní kapitál.
  • Nádobí.
  • Nádobí.
  • Najímání zaměstnanců.
  • Reklama a marketing.

Obecně se odhaduje, že rozpočet na otevření pizzerie se pohybuje kolem 100 000 eur.

Jaké kuchyňské vybavení potřebuji k založení pizzerie?

Pro zjednodušení a zlepšení výroby pizzy potřebujeme různé stroje:
– Míchadlo těsta s pevnou hlavou
– Kvasné skříně
– Dělící stroj na pečení
– Tvořící šejdr
– Stoly na pizzu
– Pece na pizzu

Jak vybrat nejlepší pec na pizzu?

Jedná se o jedno z nejdůležitějších rozhodnutí. Pokud se rozhodnete pro pec na dřevo, bude chuť jedinečná, ale budete potřebovat specializovaného odborníka. Pokud se však rozhodnete pro elektrický model, měl by dosahovat teploty 500 °C, aby bylo zajištěno rovnoměrné pečení v krátkém čase. A nezapomeňte na kapacitu trouby!

Jaký tým lidských zdrojů je potřeba k založení pizzerie?

Udržíme minimálně následující počty: vedoucí, kuchaři, číšníci a rozvozový personál.

Kolik stojí zřízení pizzerie?

Průměrná minimální investice na založení pizzerie se pohybuje kolem 100 000 eur.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.