Objevte vegetariánskou kuchyni pro restaurace

Objevte vegetariánskou kuchyni pro restaurace

Každý den mění své stravovací návyky stále více lidí, a proto musí být vegetariánskou kuchyni pro restaurace součástí každého gastronomického podniku.

Nabídka vegetariánských a veganských pokrmů představuje pro restauraci velkou výhodu, která může přinést vyšší tržby nebo větší loajalitu u širšího publika.

Zjistěte, jaké ingredience by se měly používat ve vegetariánských receptech, jaké jsou jejich výhody, jaké jsou rozdíly mezi veganskou a vegetariánskou stravou a jaké jsou nápady na vegetariánská jídla.

Základní složky

Základní složky

Vegetariánská kuchyně pro restaurace nabízí nejen zeleninu a luštěniny, ale i mnoho dalších nepostradatelných produktů, které lze do pokrmů použít.

Tyto složky splňují charakteristiku, že nejsou živočišného původu, ale jsou zpracovávány jako dobré náhražky masných výrobků. Kromě toho každý z nich poskytuje výživové vlastnosti, které tělo potřebuje.

Náhražky živočišného mléka

Pro vyřazení živočišného mléka z jídelníčku existuje celá řada náhražek této důležité složky.

Na trhu najdete výrobky jako kokosové, mandlové, ovesné, rýžové, sezamové, sójové, kanárkové, quinoové, špaldové a lískooříškové mléko. Všechny mají stejné nebo lepší výživové vlastnosti než živočišné mléko.

Tyto druhy rostlinného mléka můžete použít v závislosti na vegetariánských receptech, které ve své restauraci podáváte.

Tofu

Tofu je produkt vyrobený ze sójového mléka a soli Nigari, který prochází procesem koagulace. Vzhledově se podobá sýru, nemá žádnou chuť a má lehkou strukturu.

Přestože se jedná o surovinu, která v japonské kuchyni nesmí chybět, v průběhu let se stala jednou z nejlepších náhražek živočišných produktů ve vegetariánských a veganských pokrmech.

Není to drahý produkt a je to univerzální potravina, takže se dá použít do slaných i sladkých receptů.

Řasy

Mořské řasy se jako přísada do mnoha pokrmů běžně nepoužívají, ale ve vegetariánské restauraci je musíte mít. V závislosti na připravovaném receptu si můžete vybrat mezi řasami spirulina, wakame, agar-agar nebo nori.

Mořské řasy se používají v receptech, jako jsou těstoviny, smažené pokrmy, sushi, wrapy, základ pro krokety, saláty, polévky nebo koktejly.

Ořechy a sušené ovoce

Další nezbytnou ingrediencí pro vegetariánskou kuchyni jsou ořechy. Používejte různé druhy ořechů, například vlašské, lískové, arašídy, mandle, kešu, pistácie, makadamové a piniové oříšky.

Nezapomeňte však dodržovat platné předpisy týkající se alergenů. Jinými slovy, upozorněte strávníky na pokrmy obsahující ořechy a sušené ovoce, aby si je mohli preventivně nepřidávat do objednávky, pokud jsou na ně alergičtí.

Kvasinky

Pokud vegetariánské a veganské pokrmy nejsou schváleny odborníkem na výživu, nemusí mít výživovou hodnotu, kterou zákazník potřebuje.

Nechte si poradit od odborníka na výživu a zhodnoťte vegetariánské recepty, které připravujete. Pokud pokrmy nemají dostatečný nutriční příjem, je hlavní složkou nutriční droždí.

Toto nutriční droždí je produkt, který doplňuje vegetariánské recepty, aby pokryl jejich nedostatek vitamínů, bílkovin a minerálů.

Proč vsadit na vegetariánské recepty?

Proč vsadit na vegetariánské recepty?

Již několik let lidé mění své spotřebitelské návyky ve prospěch péče o životní prostředí a vymýcení týrání zvířat. Proto volí vegetariánskou nebo veganskou stravu.

Zařazením vegetariánské stravy nabízíte službu, která vás odlišuje od konkurence. To vede k vyšším ziskům vašeho podniku.

Další výhodou je, že k přípravě těchto receptů nepotřebujete mnoho strojů, kromě těch, které jsou již součástí vaší kuchyně. Stačí investovat do nákupu sekáčku na zeleninu a drtiče.

V neposlední řadě představují ingredience, z nichž se skládá každý pokrm, úsporu pro restauraci. Zelenina a luštěniny jsou levnější než živočišné produkty, takže máte větší rozpočet na nákup kvalitnějších potravin.

Rozdíly mezi veganským a vegetariánským jídelníčkem

Rozdíly mezi veganským a vegetariánským jídelníčkem

Vegetariánská a veganská jídla jsou mnohými považována za synonyma, i když se ve skutečnosti liší. Každý z těchto typů jídelníčků nabízí produkty přizpůsobené životnímu stylu, kterému odpovídají.

Vegetariánské menu neobsahuje červené maso, drůbež, ryby, korýše ani měkkýše. Konzumují však produkty přírodního původu, jako jsou mléčné výrobky, vejce nebo med.

Na druhou stranu veganský jídelníček neobsahuje živočišné produkty, a proto se rozhoduje pro konzumaci rostlinných náhražek těchto potravin.

Příklady vegetariánských jídel pro vaše menu

Příklady vegetariánských jídel pro vaše menu

Pokud hledáte inspiraci pro jídla, zde je několik příkladů vegetariánských pokrmů pro váš jídelníček.

Mají různé ingredience – snadno se získávají – a snadno se připravují v krátkém čase.

Snídaně

Ke snídani se podávají toasty s paštikou z oliv.

Vezměte mlýnek a vložte do něj olivy, stroužek česneku, hrst ořechů dle vlastního výběru a olivový olej. Mixujte, dokud nezískáte paštiku, a podávejte v malé misce.

Plátky chleba opečte, položte je na talíř vedle paštiky a můžete jíst.

Oběd

K obědu si dejte chutnou alternativu, která uspokojí hlad, například cuketový krém s krutony.

Do hrnce s vodou vložte kousky cukety, cibule, celeru a brambor. Přiveďte k varu, odstavte z hrnce a podávejte v mixéru s trochou olivového oleje a soli.

Rozmixujte do krémové konzistence a podávejte na talíři. Podávejte s krutony a šťávou podle chuti strávníka.

Večeře

Co se týče večeře, můžete veganským táborníkům nabídnout vegetariánské nebo veganské pokrmy.

Místo živočišných produktů, jako je tuňák nebo šunka, použijte tofu, chřest nebo artyčoky.

Chuť bude stejně úžasná, ale je třeba zajistit, aby výrobek neobsahoval potraviny, které nejsou vhodné pro tyto typy stravy.

Na svačinu

Patatas bravas jsou podle původního receptu vynikající variantou vegetariánské svačiny.

V případě veganů je to však jinak. Vezměte misku a namočte do ní lněná semínka.

Jakmile se objeví želatinová hmota, přidejte lžíci olivového oleje a míchejte, dokud nezíská podobu majonézy. Na závěr přidejte nasekaný česnek a trochu citronové šťávy pro zvýraznění chuti.

Ideální produkty pro vegetariánské restaurace

Ideální produkty pro vegetariánské restaurace

Vegetariánské restaurace potřebují nádobí, které doplňuje jejich poslání: aktivně se podílet na péči o životní prostředí.

Proto v našem internetovém obchodě Monouso najdete řadu biologicky odbouratelných výrobků pro hotelnictví a gastronomii.

Biologicky rozložitelné desky

Jako první možnost vám nabízíme biologicky rozložitelné talíře. Vyrábějí se z materiálů, jako je výlisek z cukrové třtiny, palmové listy, pšeničná vláknina, dřevo, lepenka a papír.

Celá sekce biologicky rozložitelných talířů nabízí nekonečné možnosti tvarů, barev a forem. Některé z nich jsou také personalizované s různými motivy.

Na rozdíl od plastového nádobí, které se může rozkládat i stovky let, trvá úplný rozklad tohoto nádobí 30 dní až několik měsíců.

Biologicky rozložitelné sáčky

Biologicky rozložitelné sáčky se vyrábějí z bambusu, lepenky, palmových listů, cukrové třtiny, kokosových ořechů nebo chinetu.

Jsou to robustní mísy a mají elegantní vzhled, který dokonale doplňuje pokovení.

Jakmile jsou hotové, mohou být použity jako kompost a začnou se rozkládat.

Biologicky rozložitelné příbory

Biologicky rozložitelné příbory jsou vyrobeny z palmových listů, cukrové třtiny, dřeva a recyklovaného papíru.

V katalogu si můžete vybrat lžíce, vidličky, nože, dezertní lžičky a špejle.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.