fbpx

Klíče k výrobnímu systému Cook and Chill

výrobní systém pro vaření a chlazení

Věděli jste, že výrobnímu systému Cook and Chill snižuje riziko kontaminace potravin? Tato kulinářská technika se v gastronomických provozech používá stále častěji, protože má velké výhody.

V tomto příspěvku vám řekneme, proč při řízení restaurace nestačí umět připravit širokou škálu pokrmů, ale je také nutné optimalizovat výrobní procesy, abyste dosáhli výsledků s menším úsilím a časem.

Výrobní systém Cook and chill, definice

Kuchařská a chladicí kuchyně se zrodila z potřeby připravit jídlo předem, uskladnit ho a následně servírovat, přičemž se maximálně zachovají jeho vlastnosti. Toho je dosaženo procesem manipulace s teplotou, který se na potraviny aplikuje tak, aby se v krátkém čase změnily z vaření na chlazení.

sistema-de-produccion-cook-and-chill

Tato technika je schopna zajistit příznivější podmínky pro skladování našich potravin. Důležitou informací, kterou je třeba mít na paměti, je, že díky systému Cook and Chill můžete pokrmy uchovávat až 7 dní. Během této doby je můžete bez obav podávat, protože si zachovají všechny své vlastnosti, pokud jde o vůni, strukturu a chuť

3 klíče k systému vaření a chlazení

Zde je krok za krokem vysvětleno, jak tuto kulinářskou techniku použít při přípravě pokrmů:

1. Vaření potravin

Prvním klíčem k systému vaření a chlazení je vaření potravin. V této fázi není nutné mít specifické stroje, protože se můžete spolehnout na běžné trouby nebo jiné, které slouží k přípravě pokrmů bez ohledu na zdroj energie (mimo jiné plynové, elektrické).

2. Rychlé chlazení potravin

Po uvaření pokrmu začíná fáze snižování teploty. To může probíhat dvěma způsoby: chlazením nebo rychlým zmrazením.

Cílem je získat co nejpříznivější podmínky pro skladování potravin. Tímto závratným snížením teploty omezíte tvorbu krystalů v přípravcích, zachováte jejich strukturu a zabráníte ztrátě tekutin při rozmrazování.

3. Regenerace

Proces regenerace potravin vám pomůže dosáhnout optimální teploty při servírování. Spočívá v tom, že se na pokrmy přivádí pára a ztráta vlhkosti se kompenzuje zvýšením teploty. Doporučujeme pečlivě kontrolovat dobu procesu, abyste neztratili strukturu, šťavnatost, vůni a chuť.

Hlavní výhody vaření a chlazení

metodo cook chill
  • Větší bezpečnost: Potraviny jsou vystaveny nízkým teplotám, což zabraňuje jejich kontaminaci množením bakterií. To vám umožní vytvořit zcela příznivé hygienické a bezpečnostní podmínky pro poskytování kvalitních služeb.
  • Optimální konzervace: Jak jsme se již zmínili, tato technika umožňuje zachovat organoleptické vlastnosti přípravků. Z našich zkušeností víme, jak důležité je podávat pokrmy, které strávníkům chutnají, jako by byly čerstvě připravené.
  • Standardizované procesy: Po zavedení výrobního systému Cook and Chill budete moci plánovat práci v různých skupinách, rozdělovat úsilí a delegovat úkoly. Následně uvidíte, jak zvyšuje efektivitu vašich zaměstnanců v kuchyni.
  • Úspora nákladů: Dlouhodobé skladování přípravků vám umožní nakupovat suroviny ve větším množství, a tedy za nižší ceny. Kromě toho usnadňuje rozšíření nabídky pokrmů v jídelním lístku, což podporuje nárůst potenciálních zákazníků.
  • Příděly a regenerace: Budete schopni plánovat a řídit existenci výroby, což usnadní služby z procesu regenerace.
  • Menší plýtvání: Procesem snižování hmotnosti se zastaví proces odpařování, čímž se zabrání úbytku hmotnosti potravin.

Proč je proces snižování teploty důležitý?

Riziko růstu bakterií je považováno za kritický proces při skladování syrových nebo vařených potravin. Důvodem je skutečnost, že teplotní rozsah se pohybuje mezi 3 °C a +65 °C. Proces redukce zvyšuje účinnost a bezpečnost uchovávání potravin. Díky němu je dosaženo rychlého ochlazení nádobí, které překračuje maximální nebezpečnou zónu v minimálním čase.

Nyní, když jste se naučili základy výrobního systému Cook and Chill, jste připraveni vytěžit maximum ze svého podnikání v oblasti stravování. A nezapomeňte, že je velmi důležité mít kvalitní stroje a nástroje, abyste svým zákazníkům poskytli služby tak, jak si zaslouží.

Proto vám v Monouso nabízíme obaly s tepelnými vlastnostmi, které vám v tomto procesu pomohou. Nezapomeňte navštívit náš katalog, kde najdete produkty, které nejlépe vyhovují vašim potřebám, jsme tu pro vás!

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ ÚDAJŮ

Účel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Práva: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Příjemci: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimace: Consentimiento del interesado.

Zodpovědný: Envalia Group, S.L.

Další informace: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.